Wielrennen Elite z/c Bassevelde

Kevin Lava etaleert topconditie: “Eerste zege kon niet uitblijven”

Kevin Lava.

Kevin Lava.© GDR

Kevin Lava stapelde de top 10-plaatsen de voorbije week op maar pas in Bassevelde kon hij zijn blakende conditie omzetten in een zege. Hij kon in de slotfase wegrijden uit een kopgroep waarbij zijn ploegmakker Birger Donie met een tweede plaats het succes van het Stroobant-team nog wat meer kleur gaf.

77 renners passeerden de inschrijvingstafel. Een zevental, waarbij Thieme Van Ruymbeke het merendeel van de premies wegkaapte, zorgde voor de eerste vlucht. Ook Arne De Schuyter, Kenny De Wilde, Maxim De Greve, de Australiër Brenon Green, Koen Van Geyt en Sven Noels maakten deel uit van de voorwacht. Deze groep kon echter niet voorkomen dat een tweede groep met Jasper Heyman, Bryan Maes, Michiel Coppens, Joppe Sterck, Xander Stoopen, Stijn De Bock, Dries Claes, de Nederlander Rowdy Reunis, Yoni De Bock, Jonas De Smet en Wouter De Fauw kon aansluiten. Op drie ronden van het einde voltrok zich een algemene hergroepering. Een tiental renners kon voor de definitieve afscheiding tekenen. In volle finale verschalkte Kevin Lava zijn gezellen.

“Begin mei kreeg ik een coronabesmetting. Het duurde een tijdje voor het weer beter ging. In vier koersen tijdens de voorbije week eindigde ik telkens in de top 10 en behaalde ik één keer het podium. Deze eerste zege kon niet uitblijven. Vorig jaar ging Kobe Vanoverschelde hier in de aanval op drie kilometer van de streep. Ik deed vandaag net hetzelfde op dezelfde plek. Ik hanteerde de grote molen en had bovendien meewind. Dat hielp om het vandaag te kunnen afmaken.” (gsg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten