WEER. Zonnig met temperaturen tot 27 graden in Vlaanderen

 

 ©  Willy Huys

Het wordt woensdagnamiddag zonnig met hoge wolkenvelden. Vooral ten zuiden van Samber en Maas ontstaan er ook stapelwolken, waarin enkele buien tot ontwikkeling kunnen komen. De maxima liggen in het binnenland tussen 22 en 27 graden. Aan zee is het koeler met maxima rond 20 graden, meldt het KMI.

mtmBron: BELGA

’s Avonds en ’s nachts is het op de meeste plaatsen droog en licht bewolkt. In het zuidoosten van het land en in de gebieden dichtbij de Franse grens kan er soms wel meer bewolking opduiken met kans op enkele buien. De minima schommelen tussen 12 en 18 graden.

Donderdag is het ’s ochtends op veel plaatsen vrij zonnig, maar vanuit het zuiden verschijnen er snel wolkenvelden, die buien produceren. In de loop van de dag kunnen er lokaal wat fellere buien met onweer voorkomen. Het wordt warm met in het centrum temperaturen rond 27 of 28 graden. In de Kempen is een lokale uitschieter tot rond 30 graden niet uitgesloten. In de kustregio en in Hoog-België blijft het wat koeler met maxima rond 23 of 24 graden.

Ook voor vrijdag en zaterdag voorspelt het KMI buien met kans op onweer. Het kwik stijgt tot rond 25 graden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten