Sandrine André dacht aan stoppen bij ‘Familie’: “Maar het ontslag van Gunther deed me iets beseffen”

 ©  VTM

Al tien jaar speelt Sandrine André de rol van Veronique Van den Bossche in Familie. In Dag Allemaal geeft ze toe dat ze er weleens over dacht om te stoppen met de soap. Het feit dat heel wat collega’s Familie gedwongen achter zich moesten laten, deed de actrice inzien dat ze goed zit. “Wat is het alternatief?”, vraagt ze zich luidop af.

edb

“Had je een half jaar geleden geïnterviewd, was het antwoord misschien anders geweest”, zegt André. Maar nu is ze blij en dankbaar dat ze opnieuw een seizoen mag afsluiten bij Familie. Vrijdag is het alweer tijd voor een spannende seizoensfinale.

De actrice geeft toe dat de sleur nooit ver weg is als je al zo lang meespeelt in dezelfde soap. In 2012 nam ze de rol van Veronique over van Anne Somers. “In al die jaren heb ik weleens gedacht: ‘Het is mooi geweest, ik heb nood aan andere dingen.’ Maar dan gebeurt er iets zoals het ontslag van een collega - Gunther Levi of Marianne Devriese - die duidelijk laten blijken hoe jammer ze dat vinden. En dan ga je de dingen toch vanuit een ander perspectief bekijken.” De actrice beseft door die woelige periode “wat een cadeau het is dat ze dit vak mag uitoefenen”.

André geeft aan dat er voor vrouwen van haar leeftijd - de actrice wordt volgend jaar 50 - niet zo veel interessante rollen zijn. “Ik zou wel kunnen stoppen als Veronique, maar wat is het alternatief? Dat ik de rollen ga spelen van de 50-jarige vrouw, de moeder.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook