Ondanks enkelblessure gaat Thomas De Gendt van start in BK tijdrijden, wegrit blijft vraagteken

In 2018 eindigde De Gendt nog tweede op het BK tijdrijden, achter Victor Campenaerts 

In 2018 eindigde De Gendt nog tweede op het BK tijdrijden, achter Victor Campenaerts ©  ISOPIX

Donderdag zal Thomas De Gendt van start gaan in de nationale titelstrijd tegen de klok. De Lotto Soudal-renner doet dat zonder al te hoge ambities. Want in de Ronde van Zwitserland liep hij een enkelblessure op en moest hij hierdoor opgeven. Eerst werd er gevreesd om een scheur van het ligament in de enkel, later bleek het om een verstuiking te gaan. Zo kan De Gendt morgen toch starten in zijn thuishaven Gavere.

Jochen Henrioulle,Bron: BELGA

“Er moet ergens een vertaalfoutje geslopen zijn in het bericht”, verklaart De Gendt de verwarring rond zijn blessure. “Er was in het begin geen sprake van een scheur maar wel van een verstuiking van het ligament. Maar toch is dit alles voldoende pijnlijk hoor. Mocht het BK niet plaatsvinden in Gavere dan startte ik niet en zou ik alles, zoals door de teamarts werd voorgesteld, laten rusten. Ik vertrek immers op 1 juli voor drie weken op stage naar Livigno ter voorbereiding van de rest van mijn seizoen. Die stage wil ik niet in het gedrang brengen met een eventuele overbelasting of ontsteking van het gewricht.”

45 minuten afzien en lijden

In Gavere, zijn thuishaven, voelt De Gendt zich moreel verplicht te starten. “Ik werd betrokken bij de organisatie en hielp het parcours mee uittekenen. Bovendien komen mijn kinderen en hun klasgenoten kijken naar het BK. Ik kon dus geen forfait geven. Het zal wel 45 minuten zwaar afzien en lijden worden, maar dat neem ik er wel bij.”

Of De Gendt ook het BK op de weg zal rijden, is nog onduidelijk. “De vermoeidheid slaat nu wel toe. Zeker na een zwaar voorseizoen, met de Giro en Ronde van Zwitserland. Of ik zondag zal starten aan de wegrit zullen we na de tijdrit bepalen. Een ontsteking van mijn enkel wil ik zeker vermijden”, verduidelijkte Thomas De Gendt, in 2018 nog tweede op het BK tijdrijden na Victor Campenaerts.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten