Twee weken verkeershinder op Hoevensebaan

Pidpa werkt aan Hoevensebaan. 

Pidpa werkt aan Hoevensebaan. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Kapellen -

Pidpa begint maandag 27 juni aan wegwerkzaamheden op de Hoevensebaan tussen de ovonde en de Kerkstraat. Dat zorgt twee weken lang voor hinder.

De werken die Pidpa uitvoert gebeuren in fases. Tijdens de eerste fase is de parkeerstrook enkele dagen ingenomen en dat wordt duidelijk gemaakt door de nodige verkeersborden. In de tweede fase wordt de rijbaan ingenomen tussen de Hoevensebaan nummer 44 en de Essenhoutstraat. De werken worden opgedeeld in twee zones met mobiele verkeerslichten om de hinder niet onnodig te vergroten. Pas in het tweede stadium van de eerste fase komen er ook verkeerslichten in de Essenhoutstraat.  ( )

Fase drie begint op 4 juli en vanaf dan geldt eenrichtingsverkeer op de Hoevensebaan tussen de Essenhoutstraat en de Korte Vredestraat met de ovonde als toegestane rijrichting. Het verkeer richting Hoevenen en dat geldt ook voor de bussen van De Lijn, moet omrijden via de Streepstraat. Daar wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd tussen de Dorpsstraat en de Biartlei. Als bijkomende maatregel wordt in de Streepstraat en de zijstraten tussen de Hoevensebaan en de Streepstraat een zone 30 ingevoerd.

Het voet- en fietspad op de hoek met de Dorpsstraat en de Hoevensebaan wordt vanaf 4 juli ook onderbroken. Voetgangers en fietsers volgen een omleiding via de Dorpsstraat en de Antwerpsesteenweg, waar het fietspad tijdelijk wordt ingericht als dubbelrichtingsfietspad. Voor fietsers langs de Hoevensebaan blijft de doorgang gewaarborgd.

De werken moeten rond zijn tegen 8 juli. Info: www.kapellen.be/wegenwerken. (evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten