Wielrennen BK tijdrijden Elite Vrouwen Gavere

Jesse Vandenbulcke: “Een parcours waar kracht de bovenhand zal halen”

Jesse Vandenbulcke.

Jesse Vandenbulcke. © GDR

Jesse Vandenbulcke kijkt tegen belangrijke koersdagen aan. Op het BK wil ze goed zijn, maar stiekem is ze ook al bezig met de titelstrijd op de weg van komende zondag waar ze haar stunt van drie jaar geleden in Gent wil herhalen.

Maar eerst staat de opdracht in Gavere op de planning. “Ik heb het koersen tegen de klok altijd graag gedaan maar ik kan me geen specialist noemen. Bij de elite worden de tijdritten belangrijker. Vooral in het rondewerk kan dit een verschil maken. Dus is het voor mezelf wel een punt om deze discipline onder de aandacht te houden”, aldus de renster van Le Col-Wahoo. “Ik ben het parcours gaan verkennen en het is toch best stevig. Zeker de oplopende strook van anderhalve kilometer naar de aankomst toe is pittig. Het is voor mij een parcours waarbij kracht de bovenhand zal halen. Dat speelt eerder in mijn voordeel.”

Waar hoopt Jesse Vandenbulcke te kunnen eindigen? “Een top 10 moet haalbaar zijn, een top 5 zou me zeker bekoren en mits een topdag zit het podium er misschien wel in”, aldus de Gentse eliterenster die recent een kermiskoers won in Geluwe. “De conditie is goed en dat is ook te danken aan het mooie programma die we met de ploeg rijden. Na het BK staat de Lotto Belgium Tour op het programma. Nadien lig ik in balans om de Baloise Ladies Tour en of de Ronde van Frankrijk te rijden. Deze selecties moeten nog gemaakt worden door de ploegleiding.” (gsg)

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent