0Wielrennen BK tijdrijden Elite Gavere

Kobe Vanoverschelde: “Ik wil me nog eens pijn doen”

Kobe Vanoverschelde.

Kobe Vanoverschelde. © MVH

Na een opmerkelijke Baloise Belgium Tour staat Kobe Vanoverschelde donderdag aan de start van het BK tijdrijden. De Meetjeslander bolt in Gavere iets na 13 uur van het startpodium.

“Vorige vrijdag reed ik in de Baloise Belgium Tour mijn eerste tijdrit met een deftige tijdritfiets. Dat was intussen vijftien jaar geleden. Voor deze rit tegen de chrono moest ik mijn positie met enkele centimeters aanpassen. Achteraf bekeken deed ik vele dingen verkeerd en deze details maken uiteraard een groot verschil”, aldus de renner van Tarteletto-Isorex die in een ontsnapping hard kan fietsen maar om die reden nog geen uitgesproken tijdrijder is.

“Tijdrijden is iets specifieks omdat je helemaal op jezelf bent aangewezen. Bij een ontsnapping koers je samen met anderen tegen een rechtstreekse tegenstand en dat maakt het anders.”

Het BK tijdrijden wordt verreden in Gavere, de thuishaven van Isorex, één van de naamsponsors van de ploeg, en ook een belangrijke partner voor de Belgische titelstrijd tegen de klok. “Dat maakt het leuk maar ik doe vooral mee om ervaring op te doen, om te genieten van de beleving van een BK maar ook om me nog eens pijn te doen in het vooruitzicht van het BK op de weg van aanstaande zondag in Middelkerke. Vrijdag viel de tijdrit tegen maar mijn motor was toch eens goed uitgekuist voor de twee dagen nadien. Dat heeft geholpen. Ik hoop nu hetzelfde effect te creëren.” Schrijf dus maar op dat Kobe Vanoverschelde voor zondag weer een aanvalsplan aan het smeden is. (gsg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten