Wielrennen BK tijdrijden Vrouwen-elite  Gavere

Julie De Wilde na val weer op de fiets: “Het goede gevoel herwinnen”

Julie De Wilde: “Grote verwachtingen voor het BK tijdrijden heb ik niet.” ©  Peter Malaise

Julie De Wilde is van vele wielermarkten thuis. Het tijdrijden heeft bij de renster uit Laarne een apart plaatsje verworven. “Maar Jeze keer start ik met geen uitgesproken ambities, ik zit na mijn zware val in een heropbouwfase. Nu snel het goede gevoel herwinnen primeert”.

Geert Stevens

Het 19-jarige toptalent kroonde zich eerder bij de nieuwelingen en de juniores tot Belgisch kampioene tegen de klok. Vorig jaar werd ze derde bij de elite en was ze ook tweede beste belofte na Shari Bossuyt. Lotte Kopecky pakte de titel. “Maar zo’n vaart zal het deze keer niet lopen. Ik ben nog maar drie weken aan het trainen. Het vergt nog wat tijd om weer mijn beste niveau te kunnen halen”, vertelt de renster van Plantur-Pura.

Julie De Wilde was de Belgische revelatie van het voorjaar met vooral de net-niet-overwinning in Dwars door Vlaanderen in Waregem als uitschieter. Maar in Parijs-Roubaix liep het verkeerd. Bij een val brak ze haar zesde halswervel op twee verschillende plaatsen.

“Ik heb veel moeten rusten, probeerde wat bezig te blijven in de fitness en ook nu voel ik nog hinder in de hals. En er zijn zo nog van die mindere dagen. Maandagmorgen had ik hoofdpijn en voelde ik me ongemakkelijk. Ik heb nadien een hele voormiddag bijgeslapen. In de namiddag kon ik dan wel gaan fietsen”, vertelt Julie De Wilde die zaterdag in Terjoden weer haar eerste wedstrijd reed en meteen derde eindigde.

“In deze kermiskoers heb ik vooral voor gezorgd dat de zege in de ploeg bleef en dat Sanne (Cant, gsg) kon winnen. Maar grote verwachtingen voor het BK tijdrijden heb ik niet. Ik ben het parcours wel gaan verkennen. Het is op sommige plaatsen vrij bochtig en ik weet ook nog niet of het ideaal is om daarvoor de wedstrijd met de tijdritbeugel te rijden. Ook omdat dit mogelijk nog hinder aan de nek zal geven. Ik zie nog wel hoe ik het donderdag zal aanpakken. Ik twijfelde even om deel te nemen maar in functie van de titelstrijd op de weg van zondag leek het me nuttig om eens diep te kunnen gaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten