Ninove tot 2025 aankomstplaats van Omloop Het Nieuwsblad

 

 ©  BELGA

Ninove blijft al zeker tot 2025 de aankomstplaats van de Omloop Het Nieuwsblad. In 2018 werd de Omloop voor het eerst betwist tussen Gent en Ninove. Sindsdien wordt de finale van de openingsklassieker gekleurd met het duo Muur-Bosberg. Ook de komende drie jaar zal dat dus het geval zijn.

vva

Tomas Van den Spiegel, CEO van Flanders Classics, is tevreden dat het traject van Gent naar Ninove behouden blijft: “De gekende finale over de Muur-Bosberg zorgde de afgelopen jaren zowel bij de mannen als de vrouwen reeds voor mooie winnaars. Daarnaast krijgt de vrouwenwedstrijd vanaf volgend jaar ook de UCI Women’s WorldTour status.”

Burgemeester van Ninove Tania De Jonge vult aan: “Ik ben bijzonder tevreden dat we ook de komende drie jaar de aankomst van de Omloop Het Nieuwsblad in Ninove mogen verwelkomen. Deze openingsklassieker zorgt voor een internationale uitstraling van onze mooie stad. Deze verlenging is ook een eerbetoon aan de bezieler van deze Omloop, Willy Verlé. De vorige twee edities verliepen met beperkingen door corona, maar we kijken nu uit naar de volgende editie om er opnieuw een mooi wielerfeest van te maken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten