Bijna tweeduizend huizen verwoest na aardbeving in Afghanistan

 ©  AP

Bijna tweeduizend huizen zijn verwoest in de afgelegen regio in Afghanistan die getroffen werd door een zware aardbeving. Dat zegt de humanitaire coördinator voor de Verenigde Naties in Afghanistan, Ramiz Alakbarov.

ltoBron: BELGA

De secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, riep de internationale gemeenschap op zijn beurt op om “de honderden families die getroffen zijn door de ramp te helpen ondersteunen”. Hij wees er ook op dat het land al “jaren gebukt gaat onder conflicten, economische moeilijkheden en hongersnood”.

Volgens Alakbarov, die een persconferentie gaf in het hoofdkwartier van de VN in Kaboel, zou het aantal ontheemden veel hoger kunnen liggen dan de huizen die in puin liggen. “Een gemiddelde Afghaanse familie bestaat uit zeven, acht mensen”, zei hij. Bovendien leven verschillende families vaak onder één dak. Het gebrek aan graafmachines vertraagt de reddingswerken, zei Alakbarov ook. 

De aardbeving, met een magnitude van 5,9, trof een geïsoleerd grensgebied in het zuidoosten van Afghanistan in de nacht van dinsdag op woensdag. Er zouden zeker duizend dodelijke slachtoffers gevallen zijn.

LEES OOK. Jaarlijks honderden van dit soort aardbevingen ter wereld: waarom zijn er in Afghanistan dan zoveel slachtoffers?

 ©  AP

 ©  AP

Aangeboden door onze partners