Tomorrowland gaat nu ook boekenreeks maken

 

 ©  DBA

Tomorrowland is meer dan een festival alleen. Naast onder meer een eigen digitale radiostation gooit de organisatie zich nu ook op de boekenmarkt. Momenteel wordt gewerkt aan een fantasyreeks, met een optie op een mogelijke film of tv-reeks. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite ‘Variety’.

(eadp)

“Elk jaar brengt Tomorrowland een nieuw festivalthema, dat tot leven komt met een mooie trailer en bij de legendarische mainstage en over het hele festivalterrein”, zegt festivaloprichter Michiel Beers bij Variety. “De verhalen en de personages kunnen eigenlijk niet helemaal tot uitdrukking komen tijdens het festival. Daarom dromen we er al jaren van om ze meer tijd te nemen om ze te ontwikkelen.”

Drie jaar geleden heeft de organisatie dan ook een fictieafdeling opgericht, die zich bezighoudt met het uitwerken van de magische werelden en verhaallijnen binnen de jaarlijkse thema’s. “We hebben het doel om een nalatenschap uit te werken van storytelling en we kijken ernaar uit om onze verhalen met de wereld te delen de komende jaren.”

Op Tomorrowland lopen tal van fictieve figuurtjes rond.  

Op Tomorrowland lopen tal van fictieve figuurtjes rond.  ©  PW/tml

Voor de boekenreeks werken ze samen met Paul Lucas, een literair agent van Janklow & Neswit. Jason Richman van United Talent Agency houdt zich bezig met de filmrechten. “Tomorrowland heeft niet alleen ongelofelijke thema’s, maar ook visuals en ervaringen gegeven aan festivalgangers over de hele wereld. Ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken.”

Al een klaar

Naast Tomorrowland in Boom, is er ook een jaarlijkse editie in het Franse Alpe D’huez. Voordien was er ook een Amerikaanse en Braziliaanse editie. Het is niet voor het eerst dat Tomorrowland zich bezighoudt met boeken. Voor hun vijftiende verjaardag in 2019 kregen de bezoekers een fantasyboek dat door de Ierse bestsellerauteur Sarah Maria Griffin geschreven werd. “Het is een fictieverhaal dat de magische wereld van het festival ontsluiert”, klonk het toen. En kreeg dezelfde naam als het thema van het festival: The book of wisdom. Het boek telde 160 pagina’s en verscheen in vijf talen.

Er is overigens al een eerste boek in de nieuwe reeks geschreven. “Tomorrowland is internationaal bekend om zijn opbouw van werelden en is erin geslaagd om die unieke magie samen te brengen met hun kernwaarden van eenheid, hoop, liefde, natuur en gezondheid in een betoverend eerste verhaal van een trilogie”, zegt Lucas. Ik geloof dat de kwaliteit van de schrijfsels en thema’s van de reeks zowel fans van het festival als een nieuw publiek van fantasylezers zal boeien.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook