Tennis Heren 2 Enkeltoernooi TC Iris

Frank Creemers pakt titel op TC Iris: “Aangenaam verrast van mijn niveau”

Frank Creemers met dochter Janne en zoon Stef. 

Frank Creemers met dochter Janne en zoon Stef. ©  Vel

Met 232 deelnemers verdeeld over 15 reeksen was het enkeltoernooi van TC Iris (Kessel-Lo) een schot in de roos. Clubspeler Frank Creemers (80 punten) zorgde bovendien voor de apotheose door de titel binnen te halen in de open reeks.

Kenny Hennens

Het was alle hens aan dek voor de medewerkers van de sympathieke tennisclub uit Kessel-Lo, want het jaarlijkse enkeltoernooi was de eerste grote test voor het nieuwe bestuur. “Het was tijd voor vers bloed, maar we werken nog steeds met vertrouwde gezichten en mensen die de club al verschillende jaren genegen zijn”, vertelt nieuwbakken voorzitter Katrien Vermijlen.

“Bestuurslid Chris Verbruggen was voor het eerst toernooileider en heeft dat prima gedaan. Organisatorisch liep alles op wieltjes en samen met het mooie weer en enkele knappe sportieve prestaties kunnen we terugblikken op een topeditie”, aldus nog Vermijlen.

Voor die sportieve hoogtepunten moeten we in elk geval niet ver zoeken, want clubspeler Frank Creemers zorgde in de Heren 2-reeks voor de kers op de taart door onderweg naar de finale de als tweede geplaatste Hans De Maeseneer (P&T De Vloer) uit te schakelen.

“Nochtans was het de bedoeling dat ik bij de 35+ zou starten, dus eerlijk, ik wist niet goed wat ik moest verwachten van de tegenstanders”, vertelt Frank Creemers (48), die ooit nog één jaar A-speler was en jarenlang interclub speelde bij Diest. “Het was de eerste keer in meer dan tien jaar dat ik nog eens op een enkeltoernooi startte. Waarom? Mijn kinderen Stef (14) en Janne (12) die ook bij TC Iris spelen, hebben me kunnen overtuigen. En ik moet toegeven, ik was aangenaam verrast van mijn niveau.”

Frank Creemers haalde zwaar uit en won zowel de halve finale als de finale met 6-3 en 6-4.

“De finale tegen Nordin Janssen was speciaal, want we zijn beide linkshandige spelers. Ik kon in beide sets telkens snel voor een break zorgen. Nadien heb ik het verschil gemaakt door meer variatie te brengen, waardoor hij iets sneller in de fout is gegaan. Of deze zege naar meer smaakt? Misschien zit er deze zomer nog wel een enkeltoernooi in op Lovanium of Stade Leuven. De opeenvolging van wedstrijden begon, gezien mijn leeftijd, wel door te wegen, maar ik moet toegeven dat het echt plezant was.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten