Wielrennen BK tijdrijden Vrouwen 

Eefje Brandt finisht knap zevende: “Bewust niet vaak naar mijn wattages gekeken”

Eefje Brandt.

Eefje Brandt.© BLG

Eefje Brandt etaleerde in Gavere weer haar aanleg als tijdrijdster. In een tijdspanne van dik twee maanden reed de renster uit Stekene tweemaal de Belgische titelstrijd in de Scheldegemeente. In mei werd ze derde bij de beloften, deze keer bolde ze als zevende over de streep bij de elite.

“Ik heb alles gegeven. Er stond best wat wind. Mijn coach Michel Geerinck riep in de laatste kilometer om er nog eens alles uit te halen maar ik zat op mijn limiet. Ik had zelfs het gevoel dat ik begon te wiebelen”, aldus de 20-jarige renster van Lotto Soudal Ladies die finaal over het 23,1 kilometer lange traject 2’11” moest toegeven op een ontketende Lotte Kopecky. “Ik heb wel de tijdrit kunnen rijden die ik voor ogen had. Ik heb bewust niet vaak naar mijn wattages gekeken maar hield me aan het plan dat ik met de coach had doorgenomen.”

Eefje Brandt richt de blik nu naar de Belgische titelstrijd in Middelkerke maar is de mening toegedaan dat ze aan de kust minder tot haar recht zal kunnen komen. “Het is niet echt een parcours naar mijn zin. Het lijkt me iets te plat terwijl ik in meer heuvelachtige zones beter mijn ding kan doen. Dat was eerder in het seizoen ook al het geval. Ik haalde mijn beste niveau in de Waalse klassiekers”, aldus Eefje Brandt. “Zondag zal de ploegtactiek bepalen hoe mijn koers er zal uitzien. Ik ben niet vies om mee te gaan in een lange vlucht maar als de ploegleiding me wil inzetten in functie van de sprinters binnen de ploeg, dan vormt dit ook geen probleem.” (gsg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten