Wat een stunt! Belgian Lions kloppen titelverdediger Verenigde Staten op WK 3x3 basketbal

 

 ©  BELGA

De Belgian Lions hebben ook hun derde wedstrijd op het WK 3x3 basketbal in Antwerpen met 20-18 gewonnen van de Verenigde Staten, na één verlenging. De Antwerpse Groenplaatst ontplofte. Later op de avond spelen ze nog tegen Oostenrijk. Doordat de Oostenrijkers hun eerste match van de dag verloren zijn de Lions al zeker van groepswinst en een bijhorende stek in de kwartfinales.

Werner Bourlez, Patrick Ceulemans

Hoog bezoek op de Groenplaats: onder meer basketbal Keizer Willy Steveniers en Vrenz Bleijenbergh waren van de partij, Antwerps burgemeester Bart De Wever en Federaal Minister van Buitenlandse Zaken Annelies Verlinden woonden de wedstrijd ook bij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In een echte thriller zette de 2.000 fans zich volledig achter de 3X3 Belgian Lions. Van 4-4 evolueerde de partij in een bits duel naar 8-7 en 13-12 in het voordeel van de Belgen. De Amerikanen waren atletisch sterk, maar misten vrijworpen. De Belgen kregen vele fouten en zagen Bryan De Valck na een elleboogstoot en een wonde aan de neus (met veel bloed) eventjes verdwijnen. De Valck had net voordien nog met een flitsende dunk uitgepakt. Hij gaf steun aan de sterk inside spelende Nick Celis.

 

 ©  BELGA

Na de reguliere speeltijd flikkerde er een 18-18 stand op het scorebord. In verlenging is het om ter eerste twee punten scoren. De Amerikanen maakten een fout op Thibaut Vervoort en “Must See TV” zette beide vrijworpen perfect: 20-18.

 

 ©  BELGA

De fantastische 20-18 zege voor de 3X3 Lions was meteen een feit en de Groenplaats ontplofte. “Ongelooflijk genoten, maar dit is niet goed voor het hart,” zei burgemeester Bart De Wever. Thibaut Vervoort glunderde na de weer knappe prestatie van de 3X3 Belgian Lions. “Amerika speelde hard, maar ik kon toch enkele keren met tweepunters uitpakken. We speelden collectief mooi basketbal en de fans deden de rest. Het incidentje met de Amerikaanse spelers? Het was een vuile fout op De Valck. Hij lag op de grond en kreeg nog een stamp. Ik verdedigde mijn ploegmaat meer niet. We zijn hier in onze stad hé. In Antwerpen gaan we niet opzij,” knipoogde Thibaut “Must See TV” Vervoort.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door het verlies van Oostenrijk (22-20 versus Slovenië) later op de middag, zijn de Lions als zeker van groepswinst in poule D en dus een plaats in de kwartfinale. De slotwedstrijd tegen Oostenrijk heeft dus geen belang meer. “We willen ook de vierde en laatste groepswedstrijd winnen,” zegt Nick Celis. Voor Oostenrijk is er wel druk. Zij moeten winnen of zijn uitgeschakeld.

 

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten