Politiechef geschorst na schietpartij op school in Texas

 ©  AP

Een maand na de schietpartij in een school in Uvalde, in de Amerikaanse staat Texas, is de politiechef van het lokale schooldistrict met verlof gestuurd. Dat maakte het hoofd van het schooldistrict, Hal Harrell, woensdag bekend.

Bron: BELGA

Een 18-jarige schutter drong eind mei de basisschool in Uvalde binnen en doodde er negentien kinderen en twee leerkrachten. Pas ongeveer een uur en een kwartier nadat de tiener het vuur had geopend, stormden agenten het klaslokaal binnen en doodden ze hem. Nochtans zouden al na drie minuten negen agenten aan de school zijn aangekomen, terwijl hun aantal daarna geleidelijk toenam. Op de terughoudendheid van de politie om in te grijpen, kwam veel kritiek.

LEES OOK. Opnieuw zware ophef over politieoptreden in Uvalde: agenten hadden schietpartij na drie minuten kunnen stoppen

Naar het incident lopen meerdere onderzoeken. Omdat onduidelijk is wanneer de resultaten daarvan bekend zijn en wegens “het aanhoudende gebrek aan duidelijkheid”, besliste Harrell om de verantwoordelijke politiechef met onmiddellijke ingang met betaald verlof te sturen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten