Wielrennen BK tijdrijden vrouwen Gavere

Julie De Wilde kijkt al uit naar zondag: “Ja, ik reken me bij de outsiders”

Julie De Wilde zit op 70 à 80 % van haar mogelijkheden zit.”

Julie De Wilde zit op 70 à 80 % van haar mogelijkheden zit.”© BELGA

Julie De Wilde stelde vooraf geen al te hoge verwachtingen voor de Belgische titelstrijd tegen de klok maar was na afloop toch een tikkeltje ontgoocheld met haar zesde plaats. “Vorig jaar eindigde ik derde en dan wil je op zijn minst even goed doen. Maar de omstandigheden waren nu anders.”

Geert Stevens

Het toptalent van Plantur-Pura kon haar zesde plaats - op 1’40” van Lotte Kopecky - na afloop snel een plaats geven. “Ik heb vandaag gereden tot ik niet meer kon. Ik ondervond ook last in mijn hals, nog altijd een herinnering aan mijn zware val. En ook de benen waren vandaag niet goed. Conditioneel moet ik nog procentjes winnen. Niet onlogisch als je nog maar drie weken terug op de fiets zit. Ik schat dat ik thans op 70 à 80 % van mijn mogelijkheden zit,” vertelt de 19-jarige renster uit Laarne.

“Ik wil eigenlijk alleen maar vooruit blijven kijken. Op naar het volgende.”

Misschien zondag een betere dag

Dat wordt zondag de Belgische titelstrijd op de weg. “Ik voel nog geen superbenen maar zondag heb ik meer kans. Ja, ik reken me bij de outsiders”, klinkt het resoluut. “Omdat de titelstrijd op de weg vaak een vreemde koers is. Lotte Kopecky, en ook Shari Bossuyt zijn de topfavorieten. Zeker Lotte kan eigenlijk alleen maar verliezen. En ze staat er ook alleen voor. Met de ploeg komen we met zeven rensters aan de start en dat kan op tactisch vlak in onze kaart spelen”, vertelt Julie De Wilde.

“Het zal er in Middelkerke vooral op aankomen om niet met Lotte Kopecky naar de meet te rijden. Dat lijkt me een belangrijk gegeven. Als er zich een massasprint aankondigt, moeten we met de ploeg in de slotkilometers nog iets proberen. Want Lotte en Shari gaan toch niet alles kunnen counteren om dan ook nog eens de sprint te winnen. Het kan misschien wel, maar het lijkt me weinig waarschijnlijk. Misschien heb ik zondag een al iets betere dag en dan weet je maar nooi.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten