Wielrennen BK tijdrijden elite  

Schitterende reactie Rune Herregodts: “Beste van de rest was hoogst bereikbare”

Rune Herregodts: “Dat ik kon bevestigen dat ik een goede tijdrit in de benen heb, is mooi meegenomen.”

Rune Herregodts: “Dat ik kon bevestigen dat ik een goede tijdrit in de benen heb, is mooi meegenomen.”© Geert De Rycke

Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) volgt zijn ploegmakker Yves Lampaert, die tweede eindigde, op als Belgische tijdritkampioen. Thuisrijder Victor Campenaerts (Lotto Soudal) eindigde derde, Rune Herregodts (Sport Vlaanderen-Baloise) knap vierde.

Freddy De Geest

“Het is uitgekomen zoals ik het voorspelde. Als je de beste van de rest bent, mag je niet klagen. Remco, Yves en Victor zijn certitudes in het tijdrijden. Dat zij de podiumplaatsen bezetten, kun je moeilijk een verrassing noemen. Hun palmares liegt niet. Ik had het gevoel dat mijn turbo niet wou aanslaan en ik doorlopend op reserve reed en niet vol ging. Naarmate de tijdrit vorderde, voelde ik wel dat ik aan het kapotgaan was. De slotronde was raar. Met de benen waarover ik beschikte, zat er niet meer in. Het was slopend door de warmte”, vertelde Rune in het zonovergoten Gavere waar de wielermassa present tekende.

Evenepoel vertrok na Herregodts. “Ik voelde me geen opgejaagd wild. Vloog Remco me voorbij, dan, was dat maar zo. Dit is geen revanche na de tegenvallende tijdrit in de Baloise Belgium Tour. Pech hoort er nu eenmaal bij en daar wil ik niet blijven bij stilstaan. Het zorgt wel voor prikkels en dat motiveerde me. De kansen om me te tonen in een tijdrit zijn schaars en dat is een nadeel ten opzichte van de concurrenten. De tijdrit in Averbode was mijn eerste dit jaar, in Gavere de tweede. Dat ik kon bevestigen dat ik een goede tijdrit in de benen heb, is mooi meegenomen. Het toont aan dat de conditie prima is en ik met vertrouwen naar het BK kan.”

Sport Vlaanderen-Baloise heeft een sterk blok, maar er zijn nog numeriek sterke ploegen. “We moeten vooral durven meekoersen. Hoe de wedstrijd verloopt, bepalen de renners. We hebben een sterke en competitieve ploeg. Sasha Weemaes is onze sprinttroef, maar ik ben er niet zeker van dat het op een sprint uitdraait. Het wordt een lastig BK waarin er een kleinere groep zal strijden voor de Belgische titel en de medailles. Dat het slechts over 200km gaat, betekent dat iedereen dit aankan en het een open strijd zal worden. Bij Sport Vlaanderen-Baloise zijn er veel renners in uitstekende conditie. Zondag zal dat blijken”, zegt de vastberaden Waaslander, die andermaal het visitekaartje bijkleurde, maar niet wil zeggen over zijn toekomstplannen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten