Wielrennen  Beloften Van Eyck Sport-Josan-TLD

Eerstejaars Milan Lanhove in Relegem: “Vooral proberen uitrijden”

Milan Lanhove 

Milan Lanhove ©  GEERT TRESIGNIE

De Herfelingse eerstejaars Milan Lanhove heeft net de examens techniek en bouw aan het Halse Don Bosco achter de rug. Zondag wil hij zijn shirt van Van Eyck Sport-Josan-TLD showen in Relegem.

Wim Redant

Milan Lanhove betaalde in het voorjaar leergeld, maar blijft niet bij de pakken zitten.

“Twee weken geleden laste ik een rustperiode in van negen dagen om alle spieren eens wat rust te gunnen. Ik vierde mijn rentree in Kester waar ik helaas het einde niet haalde in een koers die niet voor de poes bleek. Als eerstejaars kraakte ik wel harde noten. We krijgen meer kilometers voor de wielen geschoven dan bij de junioren, de snelheid ligt beduidend hoger en het is ook wennen aan een groter peloton.”

“Ik rijd nu rond tussen de kleppers. Ik had het moeilijk, maar blik niettemin tevreden terug op mijn voorjaar. Ik schoof toch regelmatig al eens mee in een vlucht. Ik beschouw mijn eerste jaar in het elitepeloton als een leerjaar.”

Zondag staat Lanhove aan de start in Relegem.

“We staan met meerdere renners van Van Eyck Sport-Josan aan de start. Qua begeleiding mag ik zeker niet mopperen bij mijn ploeg waar de sfeer tussen de renners en met de ploegleiding ook uitstekend is. Bij een opleidingsploeg krijgt een renner de tijd om te groeien zonder dat er veel druk wordt gezet. In Relegem hoop ik goed voor de dag te komen. Ik wil vooral proberen uitrijden.”

Na het einde van de examens wil Lanhove stappen voorwaarts zetten.

“Donderdag legde ik mijn laatste examen af zodat voortaan alle vrije tijd naar de koers kan gaan. Mijn trainer Wim De Wolf houdt me voor vooral goed te blijven trainen. In de zomer en het najaar hoop ik nog sterker voor de dag te komen. Elke belofte koestert de droom om prof te worden. Weinig renners zijn uitverkoren, maar ik streef het hoogst haalbare na.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten