Wielrennen  BK Elite  Middelkerke

Dries De Bondt voelt zich niet kansloos: “Niet alles op de sprint zetten”

Dries De Bondt: “Ik verwacht een moeilijke koers”© BELGA

In 2020 veroverde Dries De Bondt (30) in Anzegem met een late uitval de nationale driekleur. In Middelkerke pleit de Buggenhoutse wielertrots zondag voor een verstandige tactische aanpak.

Wim Redant

Met Jasper Philipsen en Tim Merlier beschikt Alpecin-Fenix over twee sprintkanonnen, maar toch is het lang niet zeker dat De Bondt het knechten-livrei aantrekt.

“Ik verwacht een moeilijke koers. Het BK kondigt zich aan als de kroniek van een aangekondigde massaspurt, maar we mogen ons niet laten vangen. Wout van Aert start niet en met Merlier en Philipsen tellen we de twee favorieten in onze rangen, maar het is niet zo dat we het volledige gewicht van de koers op de schouders moeten nemen. Lotto-Soudal speelt Arnaud De Lie uit en Sport Vlaanderen-Baloise kan Sasha Weemaes in stelling brengen. Ook met een outsider als Timothy Dupont moeten we rekening houden. In eigen ploeg kunnen Gianni Vermeersch en ik als bliksemafleiders fungeren.”

“We kunnen de klus klaren in een massaspurt, maar moeten vooral vermijden achter de feiten aan te hollen. Vorig jaar speelden we te snel de troefkaart van Tim Merlier uit waardoor we moesten passen toen Van Aert, Evenepoel en Theuns het heft in handen name.

“De Bondt zette met zijn ritzege in de Giro een nieuwe stap voorwaarts. “Ik zette ook een sterk voorjaar neer. Ik werd zeven keer als kopman uitgespeeld en dat leverde me vijf keer een plaats in de top 10 op waarvan drie keer op het podium. Een zege ontbrak waardoor mijn zege in Treviso de kers op de taart betekende. Ik kwam afgepeigerd uit de Ronde van Italië, maar recupereerde snel en kwam er du sterker uit. Ook als ploeg blijven we groeien. Vorig jaar plukten we in elke grote ronde een zege. In de Giro pakten we liefst drie overwinningen. Mijn nationale driekleur droeg ik slechts acht maanden. Van een tweede titel zou ik nog langer en ook meer genieten.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt