Wielrennen BK Elite  Middelkerke

Pieter Serry: “We moeten de koers hard maken, dan heeft de ploeg een kans”

Pieter Serry: “In koers, en zeker op een BK, kan eigenlijk alles.” 

Pieter Serry: “In koers, en zeker op een BK, kan eigenlijk alles.” 

De manschappen van Quick Step-Alpha Vinyl hunkeren zondag in Middelkerke nog iets meer dan andere teams naar de driekleur. In de tien voorbije jaren mocht alleen Yves Lampaert van de blauwe garde de tricoloretrui om de lenden trekken.

Geert Stevens

“Het is inderdaad een opmerkelijke vaststelling dat we het BK met de ploeg niet makkelijk winnen”, stelt ook Pieter Serry vast. Zelf was hij er twee jaar geleden heel dicht bij. In volle finale schoof de Meetjeslander uit de bocht waardoor Dries De Bondt aan zijn succesvolle solo kon beginnen. Iljo Keisse en Pieter Serry werden toen tweede en derde. “Ja, dat smaakte toen zuur.”

De 33-jarige renner en sfeermaker uit Maria-Aalter, al aan zijn tiende seizoen bezig in de ploeg van manager Patrick Lefevere, beseft dat het ook zondag moeilijk zal worden om met de ploeg de titel te pakken. “We moeten het als ploeg hebben van een selectief parcours. Want met een sprinter van het kaliber De Lie, Philipsen en Merlier kunnen we zondag niet uitpakken. We kunnen hopen dat er wat wind staat en dat de passage doorheen de Moeren wat losmaakt. Maar het is dan ook nog ver van de finish. De koers hard maken zal wellicht een tactiek zijn om een afscheiding af te dwingen. Met het peloton naar de meet rijden gaan we niet doen, dan zijn we eigenlijk kansloos. Anders is het als we met pakweg een groep van een tiental renners voorop kunnen geraken”, vertelt Pieter Serry die er recent de Giro heeft opzitten. “Ik hield me in de gruppetto telkens op in het gezelschap van Cav. Eigenlijk was de Giro voor mij een heel goeie stage.”

Het staat in de sterren geschreven dat de Belgische titelstrijd vaak een rare wending kent. Hoopt Pieter Serry dan niet dat hij ooit eens uit de schaduw kan treden?

“In koers, en zeker op een BK, kan eigenlijk alles. Aan mijn deur houdt de plaatselijke voetbalclub in Maria-Aalter dit weekend zijn feest. Ik heb al gevraagd dat ze de tent na zondag nog wat langer mogen laten staan mocht ik de titel pakken. De eerste voorbereidingen zijn dus al getroffen”, lacht een altijd olijke Pieter Serry.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten