Wielrennen BK Vrouwen Middelkerke

Kim de Baat : “Met ons sterk blok moeten we kansen creëren”

Het lijkt er zowat op dat de Belgische titelstrijd bij de vrouwen zondag een duel wordt tussen de enkelingen Lotte Kopecky, Shari Bossuyt en Jesse Vandenbulcke en daartegenover staan enkele blokken waarbij vooral in de richting van Plantur-Pura wordt gekeken.

Kim de Baat is één van de schakels in het raderwerk van ploegleidster Heidi Van De Vijver. “Ik heb er zin in. De voorbije weken zijn eigenlijk heel goed verlopen. Na de Leiedal Classic van eind april heb ik vijf weken getraind. Dat was nodig na mijn covidbesmetting in maart. Deze trainingen hebben me echt goed gedaan. Ik kon met de ploeg mee de koers maken en dat leverde enkele mooie resultaten op”, aldus de renster uit Oudenaarde die ook ten volle gelooft dat het zondag wel eens een mooie dag kan worden.

“Met ons sterk blok gaan we er altijd samen voor. En moeten we kansen creëren. Dat wordt zondag meer dan ooit de juiste aanpak. We hebben enkele speerpunten die zeker in een wedstrijd als het Belgisch kampioenschap kunnen uitgespeeld worden. We moeten voluit voor de Belgische titel durven gaan”, is Kim de Baat overtuigd.

Daarbij wordt in de richting gekeken van Sanne Cant, Julie De Wilde, Julie Van De Velde en Marthe Truyen, de voorbije weken heel goed op dreef. In een volgende fase hoopt Kim de Baat haar plaatsje bij de Tourploeg veilig te kunnen stellen.

“Ik ga er vol voor. We zitten met acht in de voorselectie waarbij er uiteindelijk twee rensters zullen afvallen. De definitieve selectie wordt binnen enkele weken bekendgemaakt. Deelnemen aan de Tour is sowieso een doel en zou een absoluut hoogtepunt betekenen in mijn loopbaan.” (gsg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten