Acrobaten uit Guinee zetten Langemark op stelten: Koentekroafs wordt hoogtepunt van Weireldklapz!

Een voorsmaakje van het gratis vertel- en circusfestival Koentekroafs.

Een voorsmaakje van het gratis vertel- en circusfestival Koentekroafs. © if

Langemark-Poelkapelle -

Na koffiefestival Koffie & Co dat op 12 juni 2.500 bezoekers trok, maakt Langemark-Poelkapelle zich op voor het gratis vertel- en circusfestival Koentekroafs.

Thijs Pattyn

Op het programma staat een mix van vertelacts, circusacts en acrobatie. ‘Koentekroafs’ of tegendraads zijn, vormt de rode draad doorheen het festival, dat plaatsvindt in een circustent van 13.30 tot 18 uur op zondag 26 juni op het Statieplein in Langemark.

Koentekroafs wordt het hoogtepunt van Weireldklapz!, een project rond ‘de held in jezelf’, wereldburgerschap en Guinee in het bijzonder dat al drie jaar in de gemeente loopt met steun van de provincie. Op het festivalprogramma staan onder meer jongeren uit Guinee, die in zeer moeilijke omstandigheden leefden en opgeleid werden tot professionele acrobaten om met circuscollectief Amoukanama op te treden over heel de wereld. De ouderraad van basisschool Ter Berken houdt een bar open tijdens het festival en schenkt de helft van de opbrengst aan Amoukanama, dat een circusschool wil bouwen in Guinee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten