Wielrennen BK elite Middelkerke

Selectie voor de Tour neemt bij Stan Dewulf de druk weg

Stan Dewulf: “Met de selectie voor de Tour op zak ga ik niet anders koersen dan anders.”

Stan Dewulf: “Met de selectie voor de Tour op zak ga ik niet anders koersen dan anders.” © BELGA

Greg Van Avermaet baalt als een stekker na de niet-selectie voor de Tour. In Gent kregen we een gelukkige Stan Dewulf aan de lijn die wel zijn koffers mag pakken en na twee keer de Vuelta zijn eerste Ronde van Frankrijk gaat rijden. Zondag werkt de Stavelenaar, die al een tijd in de Arteveldestad woont, nog het BK in Middelkerke af.

Freddy De Geest

Stan Dewulf (24) overtuigde de ploegleiding en mag zich opmaken voor de Tour. “Ik wist dat ik in de voorselectie zat, maar zeker ben je pas wanneer de selectie definitief is. In het Critérium du Dauphiné kon ik mijn werk doen voor de ploeg, maar dan nog was het geen garantie dat ik in Kopenhagen aan de start zou staan”, zegt een opgewekte Dewulf aan de vooravond van het BK in Middelkerke.

“Ik volg de evolutie van het weer goed op. Even zag het er voor zondag somber uit met veel regen, maar dat ziet er nu beter uit. Als het blijft zoals het nu is, dan hebben we zondag de wind in ’t gat tijdens de passage door De Moeren. Dan is spektakel gegarandeerd. Regent het toch, dan zorgt dat voor hectiek tijdens de technische passage op weg naar De Moeren. Lotto Soudal en Alpecin-Fenix zullen er alles aan doen om het op een spurt te laten uitdraaien. En dan is Arnaud De Lie mijn favoriet. Het zou een mooie kampioen zijn, maar dat zou... Stan Dewulf ook zijn”, lacht de renner van AG2R Citroën.

“Met de selectie voor de Tour op zak ga ik niet anders koersen dan anders. Wanneer je te veel gaat nadenken, gebeuren er ongelukken. Bij de jeugd was ik nooit een kampioenschapsrijder. Te vaak liet ik het als favoriet afweten. In dit kampioenschap torsen wij niet de favorietenrol. Oliver Naesen weet hoe je een Belgische titel kan winnen. Greg Van Avermaet heeft ervaring zat en zal geprikkeld zijn. Met Gijs Van Hoecke en Lawrence Naesen beschikken we over sterke renners, die in de slag om De Moeren belangrijk kunnen zijn. Dat De Moeren zo ver van de finish liggen, is uiteraard geen voordeel. Het ideale scenario is dat van de winnaar. Hoe ik kan winnen? In een spurt met een klein groepje kan het, maar misschien best na een korte solo. Met een opgekrikt vertrouwen trek in naar de kust”, is Stan hoopvol gestemd voor de Belgische titelstrijd.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent