Begin juli moet productie hervatten bij Ferrero in Aarlen, zegt vakbond

 

 ©  BELGA

De Ferrero-fabriek in Aarlen, in de provincie Luxemburg, zou begin juli de productie van chocolade producten moeten hervatten. Dat meldt vakbondsafgevaardigde Sylviane Arnould van de christelijke vakbond ACV Voeding en Diensten vrijdag. De fabriek had een week geleden van het federaal voedselagentschap FAVV een voorwaardelijke toelating gekregen om opnieuw op te starten.

Bron: BELGA

De fabriek moest begin april de deuren sluiten na een salmonellabesmetting. Meer dan 3.000 ton Kinder-chocoladeproducten die er waren geproduceerd, werden wereldwijd teruggeroepen. Vanaf vorige vrijdag mocht de fabriek heropstarten.

Na een mechanische herstart van de productielijnen, zou in de week van 4 juli gestart worden met het toevoegen van grondstoffen, zo oppert de vakbondsvrouw op basis van informatie van het bedrijf. Ze voegt er anderzijds het nodige voorbehoud aan toe.

Volgens Arnould gaf de directie voorts aan dat ze niet zoals gebruikelijk 400 seizoensarbeiders zal inschakelen, bovenop het vaste personeel. Honderdzeventig krachten zouden zich al aangediend hebben en zijn beschikbaar. De vakantieperiode is cruciaal voor de productie van chocoladeproducten voor de eindejaarsperiode.

Het FAVV kende vorige week een toelating toe die drie maanden geldt. Elk geproduceerd lot en de grondstoffen zullen tijdens deze drie maanden worden geanalyseerd. “Indien de analyse een conform resultaat aantoont, mogen de producten in de handel worden gebracht”, luidde het. “Als na drie maanden de resultaten van de inspecties gunstig blijken, kan een definitieve toelating worden gegeven.”

Ferrero zei eerder concrete maatregelen genomen te hebben om ervoor te zorgen dat een dergelijke situatie niet meer gebeurt. “Er werden meer dan 1.800 kwaliteitscontroles uitgevoerd, 10.000 onderdelen ontmanteld en gereinigd, en aanzienlijke investeringen gedaan. Er werden meerdere machines vervangen en 300 meter nieuwe leidingen geplaatst.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten