NYX Festival stelt muziek en beleving centraal

In 2019 vond het NYX festival voor het laatst plaats. 

In 2019 vond het NYX festival voor het laatst plaats. © NYX Festival

Meerhout -

Na drie jaar vindt het NYX-festival op zaterdag 25 juni opnieuw plaats in Meerhout. Het eclectisch festival voor jong en oud brengt een gevarieerd aanbod waar muziek en beleving centraal staan.

Annelies Frederickx

Met zeven bands en zeven dj’s zullen de podia van het NYX-festival langs de Olmensebaan in Meerhout goed gevuld zijn. “De dag start met lokaal talent Rosie Nicasy”, overloopt organisator Tom Maes de line-up. “Stellarbone brengt het zwaardere werk, gevolgd door ILA, winnaar van De Nieuwe Lichting 2022. De Genkse rapper Tiewai luidt het avondprogramma in met oerdegelijke hiphop. Eens de zon verdwijnt toveren de heren van Jaguar Jaguar de weide om tot een fata morgana van zonovergoten indiepop. Aili zet de dansbenen in gang met hun stevige electronische live producties en als kers op de taart komen de heren van Sons het kot afbreken.”

“Aan de andere kant van de weide wordt er ingezoomd op de DJ-stiel”, vertelt Tom Maes nog. “Roots Dynamite trapt af met twee sets om de zon te eren. Discohans bezorgt de nodige dosis 70’s disco, waarna Bobby James de bal binnenkopt en zich waagt om de dansvloer aan te snijden. Forbidden Fruit, misschien wel een van de meest onderschatte acts in België, brengt een liveset vol met spacedisco en eurofunk. Voor klokslag middernacht is het aan Bibi Seck om haar magie over de weide te verspreiden. Eens de nacht in volle glorie is, tovert Cisco FM een lach op ieders gezicht waarna Kuni Kuni de apotheose maakt.”

Tickets kosten 20 euro online of 25 euro aan de kassa.

www.nyxfestival.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten