Toen Tom het verhaal hoorde van Aline (7) schoot hij meteen in actie: “We willen haar vrijheid teruggeven”

 

 ©  IF

Gent / Ronse -

Deze zomer loopt Tom Dossche (54) van ArcelorMittal in Gent helemaal naar Luik, een zware tocht van 190 kilometer. Zo wil hij geld inzamelen voor Aline, een 7-jarig meisje uit Luik dat niet kan stappen en in de zware overstromingen vorig jaar haar rolstoelfiets kwijtspeelde. “We willen haar vrijheid teruggeven.”

Simon Dekaezemaker

Aline woont met haar tweelingzusje en ouders in Luik. Ze heeft cerebrale parese (hersenverlamming) en kan daardoor niet stappen. Dankzij een speciale rolstoelfiets kon ze met haar gezin toch gaan fietsen en even alle zorgen vergeten. Maar in de zware overstromingen van vorig jaar is de fiets vernield geraakt.

Het gezin heeft het sindsdien financieel moeilijk en kan zich voorlopig geen nieuwe fiets permitteren. Toen Tom Dossche (54) uit Ronse dat hoorde, schoot hij in actie. “Toen ik het verhaal van Aline las, wou ik onmiddellijk iets doen. Ik herken de strijd die haar ouders dagelijks moeten voeren. Mijn dochter Yentl (30) heeft dezelfde aandoening.”

Op 13 juli start hij daarom een waar huzarenstuk. In drie dagen tijd wil Tom 190 kilometer lopen van Gent naar Luik. Het startpunt is de fabriek van ArcelorMittal in Gent, waar Tom al 36 jaar werkt. Als alles goed verloopt, komt hij op 15 juli aan in Luik.

 

 ©  IF

Tom wil geld inzamelen voor een nieuwe rolstoelfiets, zodat Aline opnieuw met haar ouders en zusje kan gaan fietsen. De looptocht past in het initiatief Herent Helpt, een vzw de slachtoffers van de overstromingen in de Vesdervallei steunt. Er zijn ook hulpacties voor Aline opgezet met wielrenner Philippe Gilbert en fotografe Lieve Blancquaert als peter en meter.

“Ook mijn collega’s en mijn werkgever, ArcelorMittal, scharen zich achter mijn actie”, zegt Tom. “Alle giften zijn welkom en kunnen ons helpen om Aline met een nieuwe fiets haar vrijheid terug te geven. Bij ons is het uiteindelijk goed gekomen. Mijn dochter Yentl zou nooit kunnen stappen, maar we zijn altijd blijven vechten. Ze heeft ondertussen twee kinderen en een job. We zijn super fier op haar.”

herenthelpt.com/herenthelptaline

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten