“Het is onherkenbaar”: een van de populairste cafeetjes van Gent is terug, en hoe!

 

 ©  fvv

GENT -

Het bekende café Belleman recht tegenover het stadhuis is opnieuw geopend. Vaste klanten van destijds zullen hun ogen uitkijken: uitbater Anthony De Waele heeft de Belleman helemaal opnieuw uitgevonden. De toog en zelfs het bier zijn veranderd. En wat dacht je ervan het hele café af te huren?

Bert Staes

Willy Roelandt en Marie-Paule Pauwels waren lang een van de bekendste cafékoppels van de stad. Van heinde en verre kwamen ze naar hun Belleman Pub in de schaduw van het belfort. Een half jaar nadat Willy en Marie-Paule zijn afgezwaaid, is de Belleman klaar voor een nieuw hoofdstuk.

Daarvoor onderging het cafeetje een complete make-over. De toog staat nu aan de kant van het terras en binnenin kreeg Belleman – zeg niet meer ‘Belleman Pub’ – een modern interieur. “We hebben het volledig gestript. Het is onherkenbaar”, zegt Anthony De Waele, de nieuwe uitbater. Hij heeft ook al café Den Turk in handen, even verder. (lees verder onder de foto’s)

Anthony De Waele (links) toverde het bekende café om tot een moderne zaak. 

Anthony De Waele (links) toverde het bekende café om tot een moderne zaak. ©  fvv

Nieuw is dat je de Belleman helemaal kan afhuren als privécafé, met personeel. 

Nieuw is dat je de Belleman helemaal kan afhuren als privécafé, met personeel. ©  fvv

Nieuw is dat je de Belleman zelfs helemaal zal kunnen huren. “Daar is veel vraag naar in Gent”, zegt De Waele. “Groepen die met genoeg zijn, kunnen het café privé afhuren, met personeel erbij.”

En misschien wel de grootste verandering: er stroomt geen Jupiler meer uit de kranen, maar Stella. Een bewuste keuze, zegt De Waele. “We willen niet dat Den Turk en Belleman in hetzelfde vaarwater zitten. Hier gaan we voor een ander publiek.”

De echte opening van Belleman is voor na de Gentse Feesten. De komende weken is het café enkel van vrijdag tot zondag open. Willy en Marie-Paule kwamen vrijdag, op de eerste dag van de nieuwe Belleman, alvast een glaasje drinken. Schol!

De voormalige uitbaters, Willy en Marie-Paule, kwamen op de eerste dag van de nieuwe Belleman meteen langs. 

De voormalige uitbaters, Willy en Marie-Paule, kwamen op de eerste dag van de nieuwe Belleman meteen langs. ©  fvv

 

 ©  fvv

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent