Volgende FIFA-voorzittersverkiezing vindt in maart 2023 plaats in Rwandese hoofdstad Kigali

Gianni Infantino wil zichzelf opvolgen als FIFA-voorzitter 

Gianni Infantino wil zichzelf opvolgen als FIFA-voorzitter ©  AFP

De FIFA-voorzittersverkiezingen worden komend jaar op 16 maart gehouden tijdens het 73e congres van de Wereldvoetbalbond in de Rwandese hoofdstad Kigali, zo maakte FIFA vrijdag bekend. Huidig voorzitter Gianni Infantino hoopt zichzelf op te volgen voor een derde termijn.

Louis DescampsBron: BELGA

Huidig FIFA-voorzitter Gianni Infantino is dan kandidaat voor een derde mandaat, zo bevestigde hij eerder al. De 52-jarige Zwitserse Italiaan, jurist van opleiding, kwam in 2016 aan het hoofd van de FIFA, toen de Wereldvoetbalbond geplaagd werd door een enorm corruptieschandaal. Voordien was hij secretaris-generaal bij de Europese voetbalbond (UEFA). Infantino was bij de FIFA de opvolger van de gecontesteerde Sepp Blatter, die pas een jaar eerder herkozen was maar zich onder grote druk genoodzaakt zag op te stappen.

In 2019 werd Infantino herkozen, hij was toen de enige kandidaat. Momenteel hebben zich evenmin tegenkandidaten aangediend. Infantino mikt op een derde en laatste termijn van vier jaar. Tot vier maanden voor het congres kunnen anderen zich kandidaat stellen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten