Wegpiraat rijdt ambulance aan en slaat op de vlucht: twee ambulanciers en twee patiënten raken gewond

 

 ©  Chris Verhaeghe

Een ziekenwagen van de Brusselse brandweer is afgelopen nacht aangereden tijdens een interventie. Daarbij raakten twee ambulanciers gewond, net als twee patiënten die zich reeds in het voertuig bevonden. De bestuurder van de wagen die was ingereden op de ziekenwagen, sloeg na de aanrijding op de vlucht. De man kon opgepakt worden en legde een positieve ademtest af.

Chris Verhaeghe

Het medisch personeel was bezig met het verzorgen van twee patiënten die waren gevallen met hun step. “De ziekenwagen stond kort voor 1 uur ’s nachts stil buiten de rijbaan, met alle verlichting aan”, zegt Walter Derieuw van brandweer Brussel.

“Ons voertuig werd links achteraan aangereden door een andere wagen. Door de schok van de aanrijding werd de ambulance verschillende meters verplaatst. Een van onze ambulanciers en de twee patiënten, die zich allen reeds in de sanitaire cabine bevonden, werden ferm door elkaar geschud. De tweede ambulancier die wou instappen, werd naar buiten geslingerd en is onder de ziekenwagen terechtgekomen.”

Er moesten andere ziekenwagens ter plaatse komen de vier gewonden naar het ziekenhuis te voeren. Volgens Derieuw stopte de bestuurder van de aanrijdende auto niet, maar reed hij gewoon verder.

“Dankzij het uitmuntende werk van de politie van de zone Brussel Noord werd de wegpiraat vlug geïndentificeerd. De omstandigheden van het ongeval maken het voorwerp uit van de gebruikelijke vaststellingen van de ordediensten. Onze twee ambulanciers zijn arbeidsongeschikt.”

Rijbewijs ingetrokken

De verdachte kon snel worden opgepakt, bevestigt Audrey Dereymaeker van de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node). “De man heef positief geblazen. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen op vraag van het parket. De man zal zich later moeten verantwoorden voor de politierechtbank.”

De politie voert intussen een onderzoek om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. “De verdachte werd bestuurlijk van zijn vrijheid beroofd en zal vanmorgen worden vrijgelaten”, aldus Dereymaeker.

LEES OOK. Gefrustreerde autobestuurder gaat door het lint en slaat twee brandweermannen in elkaar tijdens dringende tussenkomst: “Maar de mentale schade is veel erger”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten