Eerst overwegend droog, later op de dag kans op onweersbuien

Zaterdagnamiddag is het eerst wisselend bewolkt en overwegend droog maar geleidelijk komen er meer wolken vanaf het zuiden en is er een  toenemende kans op (onweers)buien. De maxima schommelen tussen 19 graden in de Hoge Venen en 25 graden in de Kempen, meldt het KMI.

Bron: BELGA

‘s Avonds en in het eerste deel van de nacht is het zwaarbewolkt. Een onweerachtige regenzone over ons land brengt dan soms intense regen waarbij lokaal ook onweer kan losbarsten, vooral over het oosten van het land. Lokaal kan veel regen vallen. In het tweede deel van de nacht wordt het droger en klaart het wat uit over het westen en later centrum van het land. De minima gaan van 10 tot 15 graden.

Zondag start de dag overwegend droog en zijn er over het westen reeds opklaringen. In het oosten zorgt de storing van zaterdagnacht nog voor veel lage wolken. In de loop van de dag wordt het overal wisselend bewolkt met in het oosten nog kans op een bui. Maxima van 19 graden in de Ardennen tot lokaal 23 graden elders.

Maandag is het vaak bewolkt met kans op buien. In de loop van de namiddag en avond wordt het meestal droog met breder wordende opklaringen. De maxima schommelen van 18 tot 22 graden.

Vanaf dinsdag wordt het droog en steeds warmer, maar naar donderdagavond stijgt de kans op onweer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten