Amber Tysiak blikt al vooruit, Julie Biesmans ziet nog werkpunten voor Red Flames: “Moeten beter beginnen”

Biesmans: “Het is leuk te zien dat er zoveel mensen achter ons staan. Dat geeft een boost voor het EK”

Biesmans: “Het is leuk te zien dat er zoveel mensen achter ons staan. Dat geeft een boost voor het EK” ©  BELGA

Zondag spelen de Red Flames tegen Oostenrijk hun derde van vier oefenduels in de aanloop naar het EK deze zomer. Eerder verloren de Flames al 0-3 van Engeland en versloegen ze Noord-Ierland met 4-1. Ondanks die laatste zege ziet Julie Biesmans nog werkpunten. “We moeten klaar zijn van bij de aftrap, op het EK mag zoiets niet gebeuren”, liet ze vanmiddag optekenen tijdens de fandag in Tubeke.

Jochen Henrioulle,Bron: BELGA

“Het begin van onze match was niet goed”, aldus Biesmans. “Dat is moeilijk uit te leggen. We waren een beetje verrast door het tempo en de duelkracht van de Noord-Ierse vrouwen. Ik denk dat het in het hoofd zit, maar op het EK mag zoiets niet gebeuren. Een vroeg doelpunt kan het verschil maken.”

Biesmans vond wel dat de ploeg goed reageerde na het tegendoelpunt. “We hebben in de tweede helft getoond goed te kunnen voetballen. Noord-Ierland viel twintig minuten voor tijd dan ook nog eens met tien. Fysiek hebben we vervolgens de overhand genomen, daar mogen we tevreden mee zijn.”

Het is vandaag een unieke dag voor de Red Flames. In Tubeke vindt hun eerste fandag plaats en voor de open training kwamen honderden supporters opdagen. “Het is de eerste keer dat ik zoveel mensen op een training zie”, glimlachte Biesmans. “Het is altijd leuk te zien dat er zoveel supporters achter ons staan. Dat geeft een boost voor het EK.”

Amber Tysiak: “Hebben nog 2 weken om helemaal klaar te zijn”

Tysiak kende in de vorige twee oefenduels (3-0 nederlaag tegen Engeland en 4-1 zege tegen Noord-Ierland, red.) geregeld moeilijkheden. Zo opende ze tegen de Engelsen nog de score met een eigen doelpunt. “Dat klopt”, knikt de verdedigster van Oud-Heverlee Leuven. “Ik mis een beetje ritme en kende enkele moeilijke momenten, maar er is nog tijd om te verbeteren. En ook niet alles was slecht.”

 

 ©  BELGA

“De twee wedstrijden vonden op twee verschillende momenten in de voorbereiding plaats”, ging Tysiak verder. “We hebben nog twee weken om ons spel te perfectioneren en die moeten we gebruiken. Nu zijn we geconcentreerd op de voorbereiding. Op 10 juli moeten we er staan, tijdens de eerste groepsmatch tegen IJsland. Druk is er nu nog niet, maar die zal dan wel komen.”

Tysiak genoot met de andere Flames ook van de fandag in Tubeke. “Dit is een uniek moment voor ons”, glimlachte ze. “Het is een goed signaal van de bond om zo’n evenement te organiseren voor ons. Het is heel leuk om alle supporters te zien.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten