Vijf jongeren redden meisje (14) uit handen van ontvoerder: politie zoekt dader en getuigen

In Middelkerke hebben vijf jongeren een 14-jarig meisje bevrijd uit de handen van een man die haar probeerde te ontvoeren. De politie is nu op zoek naar de vijf jongens en heeft een opsporingsbericht verspreid naar de mogelijke dader.

jdg

De feiten dateren al van 26 januari. Een meisje van 14 staat om 19 uur ’s avonds - het is al pikdonker - op de kusttram te wachten aan de halte Sint-Laureins op de Koninklijke Baan in Middelkerke. Het meisje had eerder al een witte bestelwagen gezien, en stelt vast dat die een aantal keren voorbijrijdt en uiteindelijk tegenover de halte parkeert. Een man stapt uit en komt naar het kind toegewandeld. Hij vraagt haar of ze ergens heen moet, maar het meisje zegt dat ze de tram wel zal nemen. De man keert daarop terug naar zijn bestelwagen, maar bedenkt zich kort nadien. Hij neemt haar vast en probeert haar hardhandig weg te trekken. Het meisje roept om hulp.

Net op dat moment komen vijf jongens uit de duinen gelopen. Drie van hen houden zich bezig met de dader: ze slaan en schoppen hem en jagen hem terug naar z’n bestelwagen. Zo kan het meisje toch uit de handen van de man blijven.

De politie wil nu graag weten wat er precies gebeurd is en lanceert daarom een opsporingsbericht. De verdachte man is rond de 40 jaar oud en heeft een getaande huid. Hij droeg een zwarte broek met het logo van het merk Nike ter hoogte van de rechterbroekzak, een zwart mondmasker en een zwarte pet. De jongens waren onopvallend gekleed, maar het slachtoffer herinnert zich wel nog dat er één van de jongeren een witte pet droeg en een zwarte bodywarmer aan had. Ze spraken Nederlands.

Een getuige zag diezelfde avond ook een verdacht voertuig meerdere keren rondrijden in de omgeving. De bestelwagen trok de aandacht van de getuige , omdat deze blonk als een spiegel. De getuige kon een robotfoto van de bestuurder laten opmaken. Die man is 40 à 50 jaar oud en vermoedelijk 1m70 à 1m75 lang. Hij is gezet en heeft een getaande huidskleur. Hij was gladgeschoren, had kort zwart haar en droeg donkere kledij.

Herkent u de man op de robotfoto, was u één van de 5 jongeren, of heeft meer informatie over deze zaak neem dan contact op te nemen met de speurders op het nummer 0800/30.300.

 
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten