Voetbal 1ste provinciale

T1 Allan Deschodt ambitieus bij ploegvoorstelling KSV Diksmuide: “Op termijn moet club nationaal voetbal ambiëren”

Van de zeven nieuwkomers waren Dayne Clarebout, Wietse Deprez, Oliver Desitter, Maxim Notredame en Matthias Feys (onderaan) op post, net als schepen van sport Marc De Keyrel, voorzitter Frederik Willaert, T1 Allan Deschodt en Filip Mattelin. 

Van de zeven nieuwkomers waren Dayne Clarebout, Wietse Deprez, Oliver Desitter, Maxim Notredame en Matthias Feys (onderaan) op post, net als schepen van sport Marc De Keyrel, voorzitter Frederik Willaert, T1 Allan Deschodt en Filip Mattelin. © Marnix Goemaere

KSV Diksmuide stelde vrijdagavond zijn troepen voor het seizoen 2022-2023 voor. De club telt zeven nieuwkomers, onder wie vijf jonge wolven en twee voetballers met een lange staat van dienst en een portie onontbeerlijke ervaring.

Benny Lingier

“Dit is mijn zesde jaar als voorzitter. We legden een mooi traject af vanuit derde provinciale en zijn van plan om dat project verder te zetten”, beet Frederik Willaert de spits af. “Bescheiden en gezond overleven in eerste provinciale, dat geniet mijn voorkeur. Het is een fijne reeks en risico’s zijn ons dada niet.”

“Het voortbestaan van de club hebben we absoluut te danken aan de mensen naast het veld”, vervolgde financial controller Claude Vindevogel. “Na een woelige periode herpakte de club zich. We kunnen onmogelijk rond de appreciatie voor Karl Vannieuwkerke heen, die de club als ondervoorzitter met passie volgt. Datzelfde enthousiasme deelt onze T1 Allan Deschodt.”

Deschodt is een winnaar met ervaring op een hoger niveau bij Westhoek, Torhout en Gullegem. “Ik wil altijd winnen, en mijn hart zegt dat Diksmuide een stapje hoger moet. In mijn tweede passage als trainer leg ik de lat bewust hoger. We moeten een plekje veroveren in de nationale reeksen. Vorig seizoen vielen te veel sterkhouders uit, een scenario dat niet voor herhaling vatbaar is. Net voor Nieuwjaar stopten we de lekken met valabele alternatieven, maar de jonge leeuwen hielden het - met alle begrip - niet vol. We zakten weg van de tweede naar de achtste plek, waardoor deelname aan de eindronde een illusie werd. Daar voelde ik me niet goed bij, maar volgend seizoen is de kern breder.”

Naast de polyvalente Milan Seys (KV Kortrijk) ontbrak vrijdag ook nog Aaron Vandendriessche op het appel. De inwoner van Esen keert vanuit Zwevezele terug naar zijn roots. Met Matthias Feys (Blankenberge) haalde Diksmuide er een tweede brok ervaring bij. “Een te jong team werkt niet”, aldus Deschodt. “Feys is een guitige gast die sfeer brengt en het gewicht van een kleedkamer kan dragen.”

Ook nieuw zijn Dayne Clarebout (18, De Panne, een goalgetter die twintig keer scoorde en zich aangesproken voelde door het niveau en de ambitie), Oliver Desitter (21, KM Torhout, die na eerdere passages bij Club Brugge, KV Oostende en Coxyde de familieclub vond die hij zocht), verdediger Wietse Deprez (21, Cercle Brugge) en spits Maxim Notredame (19, Oudenburg).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten