Burger King geeft werknemer met 27 jaar trouwe dienst belachelijk cadeau, waarop mensen massaal geld begonnen te storten

 

Kevin Ford heeft 27 jaar trouwe dienst bij fastfoodketen Burger King. En hij werd daar ook voor beloond door zijn werkgever. Met een filmticket, een zak snoep en enkele balpennen. Zelfs maakte hij er geen punt van en was er zelfs tevreden mee. Maar zijn dochter vond het niet kunnen en startte een inzamelactie. En of het een succes werd.

tg

Burger King prees medewerker Kevin Ford voor zijn lange carrière waarin hij nauwelijks vrij nam en bijna geen dag afwezig bleef door ziekte. Hij wordt ook door de vaste klanten op handen gedragen.

Dan zou je een mooi geschenk of een cheque verwachten. Maar Ford, die over enkele jaren met pensioen kan, moest zich tevredenstellen met een filmticket, een zak Reese’s Pieces en wat balpennen. “Vriendelijk van mijn werkgever”, vond hij zelf.

Zijn dochter startte uit plaatsvervangende schaamte een GoFundMe-actie. Vrienden, kennissen, klanten maar ook mensen die de man niet kenden, stortten massaal geld.

Komiek David Spade verraste donderdag de hardwerkende Burger King-medewerker met een donatie van ruim 5.000 euro. Hij stuurde hem ook gelukwensen en zei dat hij nog jaren moest doorgaan.

 

Kevin Ford begon als alleenstaande vader bij het bedrijf te werken om de voogdij over zijn eerste twee kinderen te krijgen, zei zijn dochter Seryna op het GoFundMe- account. Hij bleef Burger King trouw omwille van de goede ziektekostenverzekering die ze hun werknemers aanbieden.

Zaterdag kreeg hij een eerste stand van zaken van de inzamelactie. Op de rekening was al 92.940 euro gestort. “Ik kan niet stoppen met wenen”, zegt zijn dochter.

Ford wil met het geld zo snel mogelijk zijn kinderen bezoeken die hij al een tijd niet meer zag. En hij zal maandag zoals gewoon trouw op post zijn in het Burger King restaurant.

De directie van de hamburgerketens zegt in een korte reactie dat ze alles probeert te doen om het personeel tevreden te stellen. Ze zeggen ook dat Ford sowieso nog een premie mag verwachten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten