FOTO. Historia Mundi: Wachtebeke massaal bezet... maar burgemeesters houden goede luim

De burgemeesters van Wachtebeke en Lochristi hadden alle vertrouwen in organisator Luc Vincent  

De burgemeesters van Wachtebeke en Lochristi hadden alle vertrouwen in organisator Luc Vincent  © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl

1 / 33
Lochristi -

Onverwachts was het niet, maar het Provinciaal Domein Wachtebeke is zaterdag en zondag massaal ingenomen door vreemde bezetters. Gelukkig maar in het kader van ‘Historia Mundi’ dat dan weer een verlengstuk is van ‘800 jaar Zaffelare.’ Van Kelten tot Vietnamstrijders.

Zaffelare heeft in zijn geschiedenis natuurlijk massaal onder vreemde bezetters geleden, maar dit weekend overtreft alle verwachtingen. Iedereen die in de geschiedenis een rol speelde, was naar het Provinciaal Domein Wachtebeke - deels Zaffelaars grondgebied - afgezakt. Er waren vredevolle bijeenkomsten, zelfs huiselijke middeleeuwse tafereeltjes, maar er werd ook wat afgeknokt, vooral dan in de arena. Middeleeuwers tegen middeleeuwers, waarbij de winnaars dan alweer een klad Vikingen in de pan mochten hakken, terwijl Duitse soldaten en weerstanders de paden van het evenementeneiland effenden. (lees verder onder de foto’s)


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl

 

Af en toe was er wat historische verwarring omdat er al eens een - met goede bedoelingen - bij het verkeerde peloton aansloot, maar dat deerde niemand. Burgemeesters Yves Deswaene (Open VLD) en Rudy Van Cronenburg (Anders) genoten van het spektakel. “Zonder specifieke uitrusting, maar wel uitgerust”, grapten ze.

Een eerste fotoreeks krijgt u nu al, de andere oorlogsverslaggever van onze krant, Emiel Tack, bezorgt u binnenkort nog een slotimpressie. Wanneer het wapengekletter en de kanonschoten plaats hebben gemaakt voor stilte over het provinciaal domein van Wachtebeke.

(Geert Herman)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten