Alison Van Uytvanck komt maandag op Centre Court in actie, ook andere Belgen weten waar te spelen op Wimbledon

 ©  BELGA

Dankzij haar 19-jarige Britse opponente Emma Raducanu (WTA 11) heeft Alison Van Uytvanck (WTA 46) maandag de eer om in actie te komen op het Centre Court van Wimbledon op de eerste wedstrijddag van het grandslamtoernooi.

Bron: BELGA

Van Uytvanck en Raducanu bekampen elkaar na het duel tussen Novak Djokovic en de Zuid-Koreaan Kwon Soonwoo (vanaf 14u30) en voor de match tussen de Schot Andy Murray en de Australiër James Duckworth.

Daarnaast maken er met Elise Mertens (WTA 30), Yanina Wickmayer (WTA 603) en David Goffin (ATP 58) nog drie andere Belgen hun opwachting. 

Mertens kijkt de Colombiaanse Camilla Osorio (WTA 61) in de ogen in de tweede wedstrijd op Court N.4. Wickmayer is als vierde en laatste aan zet op Court N.9 tegen de Chinese Lin Zhu (WTA 98), terwijl Goffin op het einde van de dag zal opdraven op Court N.17 tegen de Moldaviër Radu Albot (ATP 115).

 ©  ISOPIX

Van Uytvanck gelooft in haar kansen

“Zeker geen gemakkelijke loting”, beseft Van Uytvanck. ‘”Het is duidelijk dat ik niet als favoriete aan de wedstrijd begin, maar mijn vorm is goed en het vertrouwen is er. Ik begin gemotiveerd aan het toernooi en geloof in mijn kansen. Het grasseizoen is goed begonnen voor mij (met winst in het ITF van Surbiton en het WTA 125 van Gaiba). Ik haalde een hoog niveau en boekte mooie overwinningen, onder meer tegen Elise Mertens in Rosmalen. Tegen Sabalenka moest ik daar maar nipt de duimen leggen. Raducanu was hier vorig jaar nog achtstefinaliste en heeft het publiek achter zich, maar ik ga de uitdaging aan.”

Raducanu sukkelde sinds haar triomf op het US Open wel van de ene blessure in de andere. Recent moest ze in Nottingham al in de eerste ronde opgeven met pijn in de linkerzij en zo komt ze zonder enige voorbereiding naar Wimbledon. “Maar ik heb een week goed kunnen trainen en ben er klaar voor.”, meent de 19-jarige in Canada geboren Britse. “Een week geleden was ik daar nog niet zo zeker van, maar de voorbije week ging het heel goed. Ik ben fit en kijk uit naar het toernooi.”

“Van Uytvanck is zeker wel een lastige tegenstandster en gras ligt haar. Ze speelt aan een hoog tempo. Het is niet evident om daar meteen klaar voor te zijn. Maar op een goede dag kan ik elke tegenstandster aan.”

Raducana speelde één keer eerder tegen Van Uytvanck. In augustus vorig jaar versloeg ze de Belgische in de eerste ronde van het WTA 125 van Chicago op hardcourt met 7-6 (9/7) en 6-3.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten