Triomferende Dimitri Van den Bergh geeft toe dat er “nare dingen” werden geroepen in Nederland, maar: “Ik ben aan het genieten”

 

Dimitri Van den Bergh (PDC 9) schreef zaterdag in Amsterdam met veel machtsvertoon de Dutch Darts Masters op zijn naam. De 27-jarige Antwerpenaar gunde thuisspeler Dirk van Duijvenbode (PDC 14) in de finale maar twee legs (8-2). Hij gooide daarbij een gemiddelde van 104.60. “Dit is bizar”, glunderde ‘The Dream Maker’ na afloop.

Vincent Van Genechten

BEKIJK. Briljante Dimitri Van den Bergh gooit Nederlanders voor eigen publiek kapot en wint de Dutch Darts Masters

In de halve finales was Van den Bergh ook al met 7-2 veel te sterk voor de Nederlander Danny Noppert (PDC 11) en in de kwartfinales liet hij met 6-1 weinig heel van nog een Nederlander, Jermaine Wattimena (PDC 38). Van Duijvenbode rekende in een spannende halve finale met 7-6 af met de Engelsman James Wade (PDC 5).

Voor Van den Begh is het een tweede zege op rij in de World Series. Eerder deze maand was hij ook in het Deense Kopenhagen de beste. Daar versloeg hij in de finale de Schotse tweevoudige wereldkampioen Gary Anderson (PDC 6).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Dit is een droom die ik niet had verwacht”, aldus Van den Bergh bij Darts Actueel. “Ik heb het gewoon verwezenlijkt. Elke match opnieuw heb ik gedacht aan mijn klein dochtertje, die ik heb achtergelaten om hier te kunnen zijn, en aan mijn vrouwtje waarmee ik volgend jaar ga trouwen. Ik heb zo veel goeie dingen voor mij staan… Ik ben echt aan het genieten.”

Hol van de leeuw

Maar de sfeer in Amsterdam was toch best pittig. Vier Nederlanders op rij voor eigen publiek kloppen… Ga er maar aanstaan.

“Het was lastig, maar dat is niet het woord dat ik wil meegeven. Elke keer stond je tegenover iemand waarvan je weet dat die het publiek achter zich gaat hebben, en ik begrijp dat ook volledig. Ze willen dat Danny of Dirk winnen. Maar ik heb laten zien dat ik net iets beter kon performen vandaag. Wauw, het is bizar. Ik ben heel trots. Het was niet makkelijk want er werden ook wel eens nare dingen geroepen. En dus moest ik er mentaal staan. Ik wist dat ze mij gewoon uit mijn spel wilden halen. Dus ik probeerde tegen mezelf te zeggen van: focus, lekker rustig aan, laat je niet gek maken. Ik was hier maar voor één taak: mijn job. Niet om het publiek gelukkig te maken.”

Dat belooft voor binnen een drietal weken, wanneer de World Matchplay van start gaat. De ‘major’ waar Van den Bergh de voorbije twee seizoenen de finale haalde, én ook een keer won.

“Ik heb geen bang en geen twijfels”, klinkt het. “Ik geniet van mijn leven. Ik heb een prachtig dochtertje, een geweldig mooie vrouw die alles voor mij doet terwijl ik lekker ga darten. Alles loopt gewoon goed. Ik hoop gewoon dat ik dit kan verderzetten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten