Dansers laten regen niet aan hart komen op Transit Festival: “Brengt iedereen dichter bij elkaar”

De sfeer zat er goed in aan de Rave Yard. © koen fasseur

Antwerpen -

Muziekfestival Transit lokte zaterdag liefhebbers van elektronische muziek naar de Jan Van Rijswijcklaan. De weergoden waren de dansers niet altijd even goed gezind, maar dat belette de sfeer geenszins. Aan de drie stages werd uitbundig uit de bol gegaan op de beats van meer dan twintig nationale en internationale acts. Achteraf stond er een afterparty in Ampere op het menu.

“Lekker eten, zomerse drankjes en vooral heel goede muziek in een mooi decor.” Wie gevraagd werd om Transit kort te beschrijven, kwam meestal met dit antwoord op de proppen. En toegegeven, liegen deden de festivalgangers niet.

Jongeren genieten van de muziek. © koen fasseur

Wie zich langs het smalle inkompad een weg baande richting het festivalterrein kon al snel horen dat breaks, techno en house de toon aangaven. In tegenstelling tot vorig jaar kwamen die klanken dit keer niet van twee, maar wel drie verschillende en kunstzinnig ogende stages. “Met de nieuwe Tunnel Stage creëren we haast letterlijk een tunnel dankzij de organische formatie van bomen en de horizontale lichten die we erboven hangen”, vertelt mede-organisator Alexandre Ancion.

De nieuwe Tunnel Stage. © koen fasseur

“Dat is de verdienste van een geweldig team van kunstenaars, waaronder Robbe Stevens en Tobi Allard. Zoals vanouds zetten we in op een indrukwekkende scenografische ervaring. Dat in combinatie met een gevarieerd muzikaal programma moet bezoekers een geweldige middag bezorgen.”

Even dreigden de weergoden roet in het eten te gooien, maar als snel lieten de dansers merken niet van suiker te zijn. “De neerslag zorgde eigenlijk voor een bijzondere sfeer. Mensen samen uit de bol zien gaan in poncho’s bracht iedereen net nog iets dichter bij elkaar”, aldus Ancion.

De regen deerde de feestgangers niet. © koen fasseur

Terwijl een prachtige zonsondergang de hemel boven het terrein zalmroos kleurde, verplaatsten de feestgangers zich naar de stage die hun voorkeur wegdroeg. Niet onbelangrijk, want bij het vallen van de nacht werd het zo stilaan tijd voor de headliners van de avond.

De Sauna Club oogde artistiek verfijnd. © koen fasseur

Aan de Rave Yard bracht de Nederlandse techno-wizard Talismann liefhebbers van straightforward 4x4 ritmes in extase. “Rechttoe rechtaan, geen gedoe”, klonk het bij de doorwinterde ravers. Aan de nieuwe Tunnel Stage bracht Driss Bennis, head honcho van het gerenommeerde label Casa Voyager, een elegante mix van funky plaatjes en bassy breaks. Dansen op een broken beat bleek andermaal geen evidentie voor heel wat Antwerpenaren, maar genieten deden ze wel. De Sauna Club deed zijn naam alle eer aan en verwende het publiek met zwoelere beats.

Omstreeks middernacht zat het feest erop. Tenminste, voor wie zondag nog andere plannen heeft. Wie nog niet uitgedanst was, kon namelijk afzakken naar Ampere, waar een officiële afterparty plaatsvond. “Voor die gelegenheid hebben we een primeur: dj Fart In The Club en Cryptonauna draaien namelijk voor het eerst samen een setje.” (lava)

Aangeboden door onze partners