Nieuwe restaurant Blueness van Sergio Herman is net open en krijgt al kritiek

© ATV

Het restaurant Blueness in de Lange Gasthuisstraat was aanvankelijk niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Dat viel af te leiden uit een boodschap op haar website. Daarin stond te lezen dat “het restaurant intiem is en de ruimte compact, waardoor er geen plaats is voor rolstoelgebruikers of kinderwagens”. Dat leidde tot heel wat kritiek.

Bron: ATV

Verschillende verenigingen die zich inzetten voor mindervaliden hekelden die uitsluiting en ook de communicatiestijl van het restaurant.

“Helaas is Blueness Antwerp niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Het restaurant is intiem en de ruimte is compact, waardoor er ook geen plaats is voor kinderzitjes of kinderwagens”, stond tot ­vrijdagmiddag op de website van Blueness.

De mededeling is intussen verdwenen van de website. 

De mededeling is intussen verdwenen van de website. 

“Dit slaat alles”, zei Petra Velghe van de vzw Onafhankelijk Leven aan de redactie van Gazet van Antwerpen. Door een ­regressieve fysieke beperking is ook zij binnenkort afhankelijk van een rolstoel. “Dit is pure discriminatie. Iedereen heeft toch recht op een maaltijd?”

Ook op de manier van communiceren was er kritiek. ““Zulk taal­gebruik is zonder meer onbeschoft”, zei onder andere Dave ­Keulen van Onafhankelijk Leven.

De mededeling is intussen verdwenen en rolstoelgebruikers kunnen voortaan gebruikmaken van het toilet van Le Pristine naast de deur. Het restaurant blijft wel ongeschikt voor kinderwagens.

 
 

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten