Staande ovatie voor het Zangcollectief Hans Primusz. Fien Desmet bekoort met pop en jazz

Het Zangcollectief van Hans Primusz. © Marc Wouters

Sint-Mariaburg -

Het kerkconcert in de parochiekerk van Sint-Mariaburg, georganiseerd door de Wijkwerking Mariaburg, heeft alle verwachtingen overtroffen. Te gast waren zangeres Fien Desmet en het Zangcollectief van Hans Primusz. Beiden hebben een sterke band met Mariaburg. Fien Desmet was actief in de plaatselijke afdeling van de scouts en Hans Primusz woont in de wijk.

Met haar band bracht Fien Desmet een combinatie van pop en jazz © steven de Schepper

Het optreden van Desmet en het Zangcollectief verraste niet alleen de bezoekers, maar ook de aankleding van de kerk, de belichting en de prachtige akoestiek, droegen bij tot meer dan een geslaagde avond. Fien Desmet zoekt inspiratie bij Cat Power, Tom Waits, Noah Jones en vele anderen. Met haar band bracht ze een combinatie van pop en jazz. Hans Primusz kennen we als dirigent van het koor van Bart Peeters. Omdat hij ook graag zingt, werd het Zangcollectief opgericht.

Fien Desmet Primusz © steven De Schepper

Tien mensen doen niet liefst dan samen zingen. Het leuke is dat humor nooit ver weg is en dat ze zelfs tijdens een kerkconcert niet verlegen zijn voor een grapje. Bijzonder in de smaak viel de Bohemain Rapsody van Queen en een leuke bis met een medley van dansnummers. Het Zangcolletief kreeg een staande ovatie. Meer van dergelijke initiatieven in de kerk sluit de wijkwerking samen met de parochie niet uit. (mawo)

Aangeboden door onze partners