Uittip op zondag: Er is weer leven in de Kollebloem


 

 © ghl

Destelbergen -

Heusden is vandaag alweer aan het feest, met een dagje natuur- en andere beleving in de Kollebloem, naast het Reinaertpark de tweede groene troef van de gemeente. Eet- en belevingsstandjes, uitnodigende terrasjes en het WK-loopfietsen van de Gezinsbond. Een uittip voor de laatste zondag voor het begin van de zomervakantie.

Schepen van Leefmilieu Michaël Vercruyssen (Open VLD) focuste bij de opening van de Kollebloemdag vooral op de initiatieven die de gemeente al op de klimaat- en milieuvlak neemt. Van het Cambio-autodelen, over fietsleasing, zonnepanelen op de sporthal waarbij u via aandelen ook zelf winst kan halen, tot openbare led-verlichting en het Repaircafé, dat apparaten een nieuw leven geeft en de afvalberg aanzienlijk kan verminderen. Schepen voor Toerisme Wim Raman (N-VA) had het over de rol die de Kollebloem - bekend, met een lange voorgeschiedenis, maar niet altijd in eigen buurt - als groen trefpunt in Heusden speelt. De komende twee weekends is er in het domein ook een ‘Kollebar’ die door verenigingen wordt opengehouden en waar u rustig op het terras van een drankje kan komen genieten. (lees verder onder de foto’s)


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl

De markt met duurzame, artisanale producten en lokale en regionale klimaatbewuste organisaties krijgt vandaag het gezelschap van een sfeervol openluchtrestaurant, waar u ook een vegetarisch aanbod krijgt. De belevingsdag krijgt dankzij de Gezinsbond Heusden een extra tintje met het wereldkampioenschap loopfietsen. Nog een wereldkampioenschap in eigen gemeente, los van Heusdenkoers dus. ‘The Julian‘s New-orleans Jazz Friends-’ zorgen vanaf 14 uur voor muzikaal vertier. ghl

Domein De Kollebloem in de Leenstraat, vandaag tot 18 uur. Een ideale gezinsuitstap op zondag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten