Paul McCartney pakt Glastonbury in met virtueel duet met John Lennon en tal van bekende gasten

 ©  Joel C Ryan/Invision/AP

Een optreden voor de geschiedenisboeken. Dat was de passage van Paul McCartney zaterdagavond op het Britse festival Glastonbury. Met een virtueel duet met John Lennon en bezoekjes van Dave Grohl en Bruce Springsteen werden de fans méér dan verwend.

jdg

Hij zou de oudste headliner van het festival worden. Maar voor wie het optreden van Paul McCartney (80) zaterdag op Glastonbury meemaakte, was dat slechts een voetnoot. Want wat een set speelde de Beatle. “Een paar oude nummers, een paar nieuwe en een paar tussenin”, zei hij daar zelf over. “Ik heb het gevoel dat we een geweldige tijd gaan beleven vanavond.”

De show bleek een aaneenschakeling van hoogtepunten. Ineens, op het grote scherm: John Lennon. Het was Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson die dat technisch had mogelijk gemaakt. En zo zongen de twee Beatles - één nog in het toen, de ander in het nu - samen nog eens I’ve got a feeling. De oude opname van Lennon was digitaal een beetje bijgewerkt.

Emotioneel duet met John Lennon. ©  Joel C Ryan/Invision/AP

Nog zo’n hoogtepunt: Dave Grohl, frontman van de Foo Fighters, komt het podium opgewandeld om een aantal nummers samen te zingen. Zulke actes de présences zie je op een festival af en toe wel eens, als twee bands samen op een affiche staan. Maar Grohl werd speciaal voor dit concert overgevlogen uit de States. “Ik ben al van woensdag onderweg”, sprak hij. “Ik wou dit voor geen geld missen.” Dan had je als fan al waar voor je geld gekregen, kwam plots ook nog Bruce Springsteen opdraven voor een tweetal nummers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tot slot nog een opvallende passage van acteur Johnny Depp. Die laatste won onlangs nog de veelbesproken rechtszaak van zijn ex Amber Heard en werd nu in een video afgespeeld op het grote scherm tijdens het concert van McCartney. De twee zijn naar verluidt dichte vrienden. Het filmpje was eigenlijk een clip van het nummer My Valentine, waar Depp tekens maakt in gebarentaal. Ook actrice Nathalie Portman komt erin aan bod.

Aangeboden door onze partners

Lees ook