“Veel meer scorend vermogen aanwezig”

SK Londerzeel stelt trots hun nieuwkomers voor.

SK Londerzeel stelt trots hun nieuwkomers voor.© Kms

SK Londerzeel organiseerde na twee jaar onderbreking vrijdag opnieuw de persvoorstelling van de A-kern. Sporza-anker Ruben Van Gucht was naar goeie gewoonte weer de moderator van dienst en legde bestuur, trainer en spelers op de rooster.

Peter Nys

Er werd nog even teruggeblikt op het voorbije seizoen en de conclusie was unaniem dat het prima was voor de winterstop en zeer matig erna. Londerzeel draaide nog als derde en eindigde uiteindelijk nipt als achtste in de linkerkolom.

“Het gebrek aan scorend vermogen brak ons zuur op na de winterstop”, oordeelt trainer Stijn Geys.

“In de heenronde was Van Kruijssen vaak beslissend en dat leverde ons een pak punten op. In 2022 heeft hij nog amper gescoord. Maar er waren geen alternatieven want Verheyden vertrok tijdens de winterstop en Odimboleko werd uit de kern gezet. Ik was echt blij dat het seizoen er op zat.”

SK Londerzeel trok hier de nodige lessen uit en haalde maar liefst vier nieuwe spitsen.

“Klopt. Vorig seizoen hadden we één speler die dubbele cijfers kon voorleggen. Nu hebben we er vier gehaald die dat intrinsiek allemaal in zich hebben. Ik verwacht veel van Laureys, De Rock, Yildiz en Siebens. Als zij allemaal hun beste niveau halen staan er ons mooie tijden te wachten. Maar dat is de theorie. We gaan vanaf 16 juli met deze nieuwe kern aan de slag en het is mijn ambitie om beter te doen dan vorig seizoen.”

Als het van sportief manager Erik Hermans afhangt mag het veel beter zijn.

“Onze terugronde was wat mij betreft gewoon dramatisch. Het contrast met de heenronde was veel te groot. Als je een klassement zou opmaken van de terugronde bengelen we helemaal onderaan en dat is uiteraard niet goed. We hebben geanalyseerd wat er fout liep en daarop geanticipeerd. Het grote verschil is dat we niet langer afhankelijk zijn van één speler. Van Kruijssen scoorde na de winterstop niet meer en plots viel alles in duigen. Nu hebben we vijf à zes spelers met scorend vermogen. Als er nu een spits uit valt of in een dip zit, gaat dat in principe makkelijker kunnen opgevangen worden. Wat mijn ambitie is voor dit seizoen? Ik denk dat we toch voor de top vijf mogen gaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten