Schoten Geniet! weekend lang van topartiesten, lokaal lekkers en mooie kortingen

Onder meer Wim Soutaer en Charles Van Domburg zorgde ondanks de regen voor ambiance op de Markt. Op een gegeven moment werd zelfs de polonaise ingezet. 

Onder meer Wim Soutaer en Charles Van Domburg zorgde ondanks de regen voor ambiance op de Markt. Op een gegeven moment werd zelfs de polonaise ingezet. © Geniet Van Schoten

Schoten -

Schoten Geniet!, de braderij met vele extra’s, kende vrijdag een eerder slome start. Zaterdag was de sfeer al beter ondanks de plenzende regen en de zonnige zondag belooft een topdag te worden.

Drie dagen lang braderij. Schoten is al jaren uniek met die spreiding van het koopjesfeest voor de gewone man, die bij lokaal bestuur en handelaars voor- en tegenstanders kent. Maar dit keer kwam het goed uit.

Zaterdag stroomden er geen massa bezoekers, maar kanalen met regenwater door de Paalstraat. Maar op de Markt bleken Wim Soutaer en Charles Van Domburg, dj FRANK en naar schatting zo’n tweeduizend fans gelukkig bestand tegen de buien. Er werd flink gedanst: de polonaise bij Soutaer en Van Domburg. Wat wilder op de dancedreunen van de veelgevraagd dj. Schotenaar Frank Van Herwegen had als verrassing in zijn hometown trouwens Ilja Caals mee op het podium. De zoon van Luc Caals zorgde op zijn djembé voor extra ritme en sfeer.

Deze attractie verdreef de regen met vuur.

Deze attractie verdreef de regen met vuur. © Geniet Van Schoten

Meer omzet

Op de Markt waren gelukkig tenten voorzien zodat de lekkere hapjes die Schotense horecaondernemers serveerden droog konden worden gedegusteerd. Met nog één dag te gaan klinken zowel Serge De Groof van de organiserende handelaarsvereniging Geniet van Schoten en schepen van Lokale Economie Véronique D’Exelle (N-VA) erg positief over de eerste post-corona editie en de mix van braderij met de vele extra ingrediënten zoals het horecaplein, podium en enkele kermisattracties.

“Ik hoorde dat heel wat winkeliers zelfs zaterdag met dat slechte weer meer verkocht hebben dan vorig jaar. Vrijdag waren de gaten tussen de kramen, die er vanaf dit jaar mooi eenvormig uitzien, misschien wat groot, maar dat hebben we zaterdag bijgestuurd. Schoten geniet wel degelijk en onze handelaars doen goede zaken. Daar is het hem om te doen dit weekend”, aldus de drukbezige schepen. Die ontkent trouwens met klem het gerucht alsof Schotense handelaars 700 euro zouden moeten betalen voor een standje op de braderij. “Schotense handelaars betalen helemaal niets”, is D’Exelle formeel.

Oh ja: vooraf was er flink wat te doen over het al dan niet toelaten van de lokale politieke partijen op de braderij. Eerst mocht het niet. Uiteindelijk wel, al werden N-VA, Vlaams Belang, PVDA en Groen wel een beetje weggestopt vlak achter de lawaaierige en grote kermisattracties op de Churchilllaan. Hun kraampjes werden ook wel erg dicht tegen elkaar gezet. Of dat een voorbode is van een mogelijke nieuwe en erg veelkleurige coalitie in Schoten, is maar de vraag. (jaa)


 

 © Geniet van Schoten


 

 © JAA


 

 © JAA


 

 © JAA


 

 © Geniet van Schoten


 

 © JAA


 

 © JAA


 

 © JAA


 

 © JAA


 

 © JAA


 

 © JAA


 

 © JAA


 

 © JAA


 

 © JAA


 

 © Geniet Van Schoten


 

 © Geniet van Schoten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten