PAKT-feesten lokken jong en oud naar Groen Kwartier: “We wonen om de hoek, maar wisten niet dat dit bestond”

De rommelmarkt was een groot succes. © Nattida-Jayne Kanyachalao

Antwerpen -

In het Groen Kwartier stonden dit weekend de PAKT-feesten op het programma. Vanuit alle hoeken van de stad kwamen mensen afgezakt naar de site om er te genieten van eten, drinken en een hele reeks activiteiten. De lokale handelaars ontvingen de bezoekers met open armen en dat leverde heel wat lachende gezichten op.

Waar de opkomst zaterdag nog wat tegenviel, was het zondag meteen gezellig druk op PAKT. Sommigen kwamen er voor het eerst. “Wij wonen hier om de hoek, maar het viel me nooit eerder op. We wisten niet dat dit bestond. Gisteren zag ik een aankondiging op Facebook en dat zag er leuk uit”, lacht Joachim Scheers, die samen met zijn vrouw Mayumi en dochtertjes Kiki en Nana de rommelmarkt bezocht. 

Joachim, Mayumi, Kiki en Nana kwamen voor het eerst op PAKT. © Nattida-Jayne Kanyachalao

“Het is een gezellige plaats in een bijzonder decor. Ik denk dat er niets vergelijkbaars bestaat in de stad”. Ook ervaren marktkramers Jessica Van Den Heuvel en Svea Haenen uit Niel kwamen voor het eerst op PAKT. Zij verkochten vintage meubels, curiosa en opgezette vogels. “We zijn verliefd op de jaren ’60-’70 en alles waar een hoek af is.”

Sfeerbeeld vanop de rommelmarkt. © Nattida-Jayne Kanyachalao

Het duo was erg opgetogen over de locatie. “De markt in combinatie met de andere zaken maakt het tot een gezellig geheel op een schitterende locatie. Bovendien zijn de bezoekers super vriendelijk”, zeggen de vriendinnen.

Marktkramers Svea en Jessica hadden het naar hun zin op de site. © Nattida-Jayne Kanyachalao

Wie na het snuisteren met een knorrende maag kampte, kon dit weekend voor het eerst terecht bij Camionette, de tweede vestiging van het vegan restaurant Camion. “We zijn nog niet officieel open, maar mikten wel al lang op de PAKT-feesten als moment om wat hapjes en drankjes te voorzien voor de bezoekers. En dat is gelukt, al moeten we nog wel de laatste hand leggen aan het interieur”, zegt eigenares Camille Dubois.

Camille en Boqion zijn tevreden met hun nieuwe vestiging. © Nattida-Jayne Kanyachalao

“De officiële opening is voor heel snel, maar mensen weten ons al wel te vinden en de eerste reacties zijn positief. We krijgen zelf ook een enorm vakantiegevoel bij deze plaats. Toen ik hier jaren geleden voor het eerst kwam, droomde ik ervan om ooit op PAKT te belanden, en kijk.”

Klanten van Camionette konden best even hun eten laten verteren alvorens naar de buren van Crossfit Antwerpen te trekken. “Wij organiseren vandaag een buddy event. Vaste klanten nemen een kennis mee om hen te laten proeven van de workouts die we hier voorzien.”

Sportievelingen aan de bak in de zaal. © Nattida-Jayne Kanyachalao

“Terwijl 26 sportievelingen het beste van zichzelf geven, lopen curieuzeneuzen binnen en buiten. Dat maakt de PAKT-feesten zo leuk. Het heeft bovendien een positieve impact op ons ledenbestand”, vertelt mede-eigenaar Chung Lam.

Mede-eigenaar van Crossfit Antwerpen Chung Lam. © Nattida-Jayne Kanyachalao

Jos en Odette en hun vriendin Mireille komen misschien niet meteen om te sporten, maar hebben het wel erg naar hun zin op PAKT. “Mireille hamert al een tijdje op een bezoekje aan de site. En we moeten toegeven, ze heeft gelijk. We zijn meteen fan. Het is echt de moeite”, klinkt het.

Familie en vrienden verenigen op PAKT. © Nattida-Jayne Kanyachalao

Mireille komt wel regelmatig naar de site. Ze heeft daar dan ook een goede reden voor: haar zoon Arn woont om de hoek, haar dochter Maxime baat er samen met haar partner Egon de stadstuinwinkel Urban Jungle uit.

Egon en Maxime van Urban Jungle. © Nattida-Jayne Kanyachalao

“Een verborgen oase. Het is niet evident om mensen uit de buurt hierheen te krijgen, maar vandaag krijgen we een mooie kans om de winkel te tonen aan de buitenwereld. Op die manier kunnen we stedelingen informeren over groene stadsterrassen en daken, en dat juichen we alleen maar toe.”(lava)

Aangeboden door onze partners