22ste Hagelkruisfeesten lokt een mensenzee

Het zonnig weetje zorgt voor heel wat volk op de 22ste Hagelkruisfeesten.. 

Het zonnig weetje zorgt voor heel wat volk op de 22ste Hagelkruisfeesten.. © Marc Wouters

Ekeren -

Met 200 staanplaatsen is de rommelmarkt van het Hagelkruis één van de grootste in de regio. Het Wijkcomité Hagelkruis organiseerde zondag daarbovenop nog straat- en podiumevenementen.

Oliver Smeyers.

Oliver Smeyers. © Marc Wouters

Al van kwart zeven stonden de standhouders al klaar om hun standje op te bouwen. “Dit jaar hebben we de rommelmarkt nog verder uitgebreid naar de aanpalende straten in onze wijk”, zegt voorzitster Daniëlle Truyen. Al om half twee sloot Chiro Tempo noodgedwongen hun kraam. Al hun 360 hamburgers en 100 hotdogs waren op. Even verder bij de wijkwerking moest dringend pannenkoekenbeslag worden aangemaakt. Het Hagelkruisbiertje en het onlangs gelanceerde ‘t Pruverke hoefde geen promotie meer.

Wie lust er nu geen pannenkoek?

Wie lust er nu geen pannenkoek? © Marc Wouters

Het speciaal uitgegeven postzegelvel met 10 afbeeldingen van het Hagelkruis is nog verkrijgbaar. Het postzegelveld kost 20 euro en is te verkrijgen via e-mail en is vooraf te betalen op rekeningnummer BE07 3631 0466 5666 van Wijkwerking Hagelkruis. 

Wat voor de ene rommel is, is voor de andere net dat wat ontbrak.

Wat voor de ene rommel is, is voor de andere net dat wat ontbrak. © Marc Wouters

Tussen de honderden kuierende mensenzee trokken onder meer Dixieland en Click Magic de aandacht. Applaus was er voor de Ekerse zanger Oiver Smeyers. Met zijn opvallend stemgeluid wist hij zeer snel de wandelaars te boeien.

(mawo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten