Christophe Roodhooft bevestigt transfer van Tim Merlier naar Quick-Step, maar is ook cynisch: “Er zal wel weer iets te zeggen zijn op onze koers”

 

Wat een ontknoping van het BK op de weg. Tim Merlier sprintte naar zijn tweede nationale driekleur voor Jordi Meeus en Jasper Philipsen. Ploegleider van Alpecin-Fenix, Christophe Roodhooft, is een tevreden man. Hij bevestigde ook het vertrek van de nieuwe Belgische kampioen naar Quick-Step Alpha Vinyl en rondde af met een cynische noot.

Louis Descamps

Twee medailles voor Alpecin-Fenix: goud voor Tim Merlier, brons voor Jasper Philipsen. Ploegleider Christophe Roodhooft is tevreden over het Belgisch kampioenschap van zijn ploeg. “Een topdag voor ons. We winnen ook al voor de middag met de vrouwen en net met Tim Merlier en dan nog Jasper Philipsen op het podium. Ik vind dat we een heel mooie koers gereden hebben, met een onverwacht einde. Maar dat is door de ploeg heel mooi afgerond.”

In de slotfase was het herbronnen voor de ploegleiding van Alpecin-Fenix na een lekke band van Philipsen. “Hij zat halverwege de koers samen met Merlier in een valpartij. Omdat de koers op dat moment helemaal ontplofte, was een fietswissel niet aan de orde. Uiteindelijk moest hij dan toch nog wisselen op een heel slecht moment. Ik had niet verwacht dat die groep nog ging terugkomen, dacht dat die twaalf voor de winst gingen rijden. Het was koers op drie plaatsen. Het was dus niet altijd evident om het overzicht te houden, maar het liep goed af.”

Hij smeet ook nog met lof naar Philipsen, toch wel dé topfavoriet voor het BK die zich tevreden moet stellen met brons. “Jasper heeft de topvorm. Hij was heel attent, maar heeft pech gehad. Hij wordt ingerekend op tien kilometer van de meet en doet dan nog vol mee voor de winst in sprint. Hij komt maar een meter te kort. Maar goed, Tim Merlier wint.”

 

 ©  BELGA

Dat laatste zinnetje verraadt misschien wel een wrange nasmaak. Zit Roodhooft met gemengde gevoelens na de derde plek van Philipsen, die heeft bijgetekend, en het goud voor Merlier, die op het einde van dit seizoen vertrekt? “Dat is een moeilijke vraag. Ik ben blij voor Tim en voor de ploeg. Hij zit volgend jaar bij Patrick Lefevre, maar Tim pakt vandaag de titel voor Alpecin-Fenix. Daar zijn we heel blij mee”, is Roodhooft duidelijk. Meteen is ook de volgende ploeg van de kersverse Belgische kampioen gekend: Quick-Step Alpha Vinyl.

De ploegleider was ook nog even cynisch: “Ze hebben na Gent-Wevelgem met ons gelachen dat we het niet goed hadden gedaan en vandaag zijn we één en drie. Misschien zal er nu ook wel weer iets op te zeggen zijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten