Triatlon Eeklo

Tom Vander Hoogerstraete, tien jaar later: “Zo hard mogelijk gereden”

Tom Vander Hoogerstraete: “Over twee weken ga ik mijn kans in de halve triatlon van Willebroek.”© Marc Van Hecke

Tien jaar na zijn vorige zege werd het voor Tom Vander Hoogerstraete een deugddoende overwinning in de triatlon van Eeklo. Bij de vrouwen ging de zege naar de Wondelgemse Heidi Wouters.

Willy Goossens

Met 200 enthousiaste deelnemers waren de organisatoren van de 13de editie van de triatlon van Eeklo best tevreden. Tijdens het zwemmen vormde zich een kopgroep van vijf aangevoerd door Jonas De Wachter en Galliano Schoonbaert. Vander Hoogerstraete, die zich bij de eerste wissel als derde meldde, nam eens op de fiets het commando in handen. In een mum van tijd sloeg de triatleet uit Lochristi een kloof van twee minuten op de eerste achtervolgers. Ook in de loopfinale werd de atleet van SMO-SCOTT niet meer verontrust. De Wachter werd tweede, Dries Demeulenaere derde. Zelenaar Jelle Dewispelaere finishte als vierde.

“Na het zwemmen heb ik snel gewisseld om er op de fiets meteen vandoor te kunnen gaan”, vertelde de winnaar na afloop.

“Zo hard mogelijk doorrijden, was het devies. Onderweg werd ik door mijn supporters keurig op de hoogte gehouden van mijn voorsprong. Het was op dit parcours geregeld draaien en keren, zodat ik telkens weer de snelheid moest omhoog drijven. Maar het lukte, ik heb zelfs mijn beste wattage in wedstrijd gerealiseerd. Natuurlijk voelde ik me onderweg lang niet zeker van mijn stuk. Er kan immers altijd een probleem opduiken. Gelukkig gebeurde dat niet en kon ik ook in de loopfinale de controle behouden. De trend is nu gezet. Over twee weken ga ik mijn kans in de halve triatlon van Willebroek. Daarna staat de wedstrijd in Aarschot op mijn programma.”

Bij de vrouwen was het Alicia Neyt die de snelste zwemprestatie leverde. De Lievegemse begon dan ook aan de fietsproef met vijftig seconden voorsprong op Helene Boels, Hanne Devinck en Marlies De Nul. Het was echter Heidi Wouters die uiteindelijk haar stempel op de wedstrijd zou drukken. De Wondelgemse had aan de eindstreep twee minuten voorsprong op Boels. De Nul werd derde. De Basseveldse Deborah Druon werd vierde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten