Atletiek BK Gentbrugge

Nieuwe Belgische titel voor hoogspringster Zita Goossens

Zita Goossens sprong 1,86 meter, haar beste sprong van het seizoen.

Zita Goossens sprong 1,86 meter, haar beste sprong van het seizoen.© Nic Declercq

Zita Goossens volgt op het BK in het Wouter Weylandtstadion zichzelf op als nationaal kampioen in het hoogspringen. Voor de atlete van AC Deinze werd het met 1,86 meter haar beste sprong van het seizoen. Tibo De Smet rende in de 800 meter naar een EK-ticket.

Willy Goossens

In het hoogspringen begonnen de vrouwelijke favorieten het concours op 1,71 meter. Hier en daar werd al eens een misser opgetekend maar het was uiteindelijk Zita Goossens, die met 1,86 meter net als vorig jaar op het hoogste podium mocht voor Noor Vidts en de 17-jarige Merel Maes, die 1,82 meter achter haar naam kreeg.

In de 5.000 meter bij de vrouwen nam Lisa Rooms van bij de start het commando in handen. Alleen Chloë Herbiet was bij machte het tempo te volgen. Bij het ingaan van de laatste ronde zette Rooms door om probleemloos te finishen in 16’06”64. Voor Imke Vervaet werd het op de 200 meter zilver in 23”39.

Tibo De Smet pakt EK-ticket

Voor eigen volk was Tibo De Smet erg gemotiveerd om een gooi te doen naar het EK-minimum op de 800 meter. Timon Inghelbrecht zorgde uitstekend voor het hazenwerk, waarna de atleet van Racing Gent het in 1’45”32 knap afmaakte: de vierde plaats aller tijden én het ticket voor München.

In het hamerslingeren was het wachten tot de laatste worp vooraleer Remi Malengreaux de leiding overnam en met 62,61 meter zijn zesde opeenvolgende titel in de wacht sleepte. Voor Timothy Herman werd het zowaar de achtste nationale titel. De speerwerper van ACME hield het bij één geldige worp van 75,28 meter. Het zilver was voor Cedric Sorgeloos. In de 400 meter horden ging de titel naar Dries Van Nieuwenhove (49”56) voor Robin Van Damme. Voor Marco Vanderpoorten werd het op de 3.000 meter steeple brons in 8’59”13.

Een spannende race werd het de dag voordien op de 1500 meter. In de laatste ronde rukte Ruben Verheyden onweerstaanbaar naar voren om met 3’38”11 de snelste tijd ooit op een kampioenschap neer te zetten. De atleet van Eendracht Aalst, pas twee dagen terug van een hoogtestage in Sankt Moritz, is nog steeds in de running voor een EK-ticket. In de 400-meterloop werd het voor Jonas De Smet brons in een persoonlijk record: 46”71.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent