Wielrennen Arend der Junioren in Rekkem

Arthur Clauw mag juichen om zege van Milan De Ceuster: “Peloton in bedwang gehouden”

Milan De Ceuster wint, Roman Ermakov buigt het hoofd. 

Milan De Ceuster wint, Roman Ermakov buigt het hoofd. © Bart Vandenbroucke

Acrog-Tormans schoot zondag raak in de Arend der Junioren in Rekkem. In een spurt met twee toonde Milan De Ceuster zich sneller dan Roman Ermakov. “We slaagden erin om het peloton lam te leggen”, glunderde ploegmaat Arthur Clauw.

Na een reeks schermutselingen trok Lars Vanden Heede in het offensief. Meer dan twintig tellen kreeg hij niet. Voor halfweg bundelden Milan De Ceuster en Roman Ermakov de krachten. Ze liepen tot een minuut uit. In de slotfase werd de kloof kleiner, maar het peloton kon nooit meer echt dreigen.

“Ik ben blij dat ik het kon afmaken”, reageerde De Ceuster uit Tremelo. “Vorige week in Wallonië kwam ik Ermakov tegen. Ik wist dat hij een sterke renner is. We spraken af om samen op avontuur te gaan. In de beginfase was hij de beste. Ik zag af, maar kwam gaandeweg onder stoom. Een spurt met twee is altijd een vreemd gegeven. Zeker van mijn stuk was ik niet. Helemaal op het einde nam ik niet meer over. Mijn tegenstander bleef gas geven. Hij kon precies leven met de tweede plaats.”

Arthur Clauw kon zich niet mengen in de spurt voor de derde prijs. “In de laatste bocht was er een valpartij en bij het tumult viel mijn ketting eraf, waardoor ik naast een mooie uitslag greep. Het voornaamste is evenwel dat ons team de zege veroverde. Ik ben echt blij voor mijn ploegmaat. Toen hij was weggereden, hebben we goed afgestopt. Ik start niet op het BK ploegentijdrijden. Die discipline is niet echt iets voor mij. Ik ga een reeks kermiskoersen afwerken. Binnenkort wil ik eens winnen. Het gevoel zit in elk geval goed.”

Steffen De Schuyteneer regelde de spurt van het peloton, waardoor hij leider blijft in de Beker van België. Laurens Plancke was zevende, Jani De Coster dertiende en Kenji Coenen zestiende.

Rune Bonte (WP De Molenspurters Meulebeke) en Baptiste Swertvaegher (Gaverzicht-Be Okay-AGS) geraakten achterop na een valpartij. Beiden moesten de post van het Rode Kruis opzoeken. (tvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten